Este Joe Biden capabil să ducă la capăt un nou mandat? "80 este noul 40", transmite Casa Albă

Este Joe Biden capabil să ducă la capăt un nou mandat? "80 este noul 40", transmite Casa Albă

Casa Albă a contracarat, vineri, o nouă rundă de întrebări referitoare la capacitatea preşedintelui Joe Biden de a candida pentru realegere, având în vedere vârsta sa, cu o replică: „80 este noul 40”, relatează Reuters.

Joe Biden, în vârstă de 80 de ani, care este deja cel mai în vârstă preşedinte american din toate timpurile, candidează pentru realegere în 2024 şi ar avea 82 de ani când va începe al doilea său mandat de patru ani, în ianuarie 2025, dacă va câştiga.

O serie de sondaje arată îngrijorarea alegătorilor cu privire la vârsta lui Biden, dar şi a principalului său contracandidat republican, Donald Trump, care are 77 de ani. Cel mai recent sondaj Reuters/Ipsos îl arată pe democratul Biden la egalitate împotriva fostului preşedinte Trump. Ambii au obţinut 39% din voturi, unul din cinci alegători fiind indecis.

ADVERTISING

Majoritatea americanilor ar prefera ca limita pentru a candida la preşedinţie să fie de 75 de ani, arată un sondaj Reuters/Ipsos anterior.

Întrebată despre preocupările legate de faptul că preşedintele ar fi prea bătrân să candideze pentru realegere, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a glumit: "80 este noul 40, nu aţi auzit?".

"În 2019, a primit aceleaşi critici, în 2020 a primit aceleaşi critici, în 2022 a primit aceleaşi critici şi de fiecare dată îi învinge pe cei care îl contrazic", a adăugat Jean-Pierre.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇