4 avioane București-Bruxelles, anulate din cauza grevei de la Charleroi

4 avioane București-Bruxelles, anulate din cauza grevei de la Charleroi

Greva de 24 de ore de pe Aeroportul Charleroi, din Bruxelles, a dus la anularea unor zboruri operate de Ryanair și Wizz Air din România.

Patru zboruri au fost anulate, joi, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Astfel, Wizz Air a anulat cursa cu decolare la ora 06:15 de pe Otopeni şi pe cea cu aterizare la ora 12:15 în Bucureşti.

Ryanair a anulat zborul cu sosire la 10:25 pe Otopeni şi cel care urma să plece la ora 10:50 din Capitală.

ADVERTISING

Pasagerii sunt sfătuiți să ia legătura cu companiile aeriene pentru informații privind reprogramarea sau rambursarea costului biletelor.

Toate zborurile programate pe aeroportul Charleroi pentru joi au fost anulate şi conducerea a fost luată prin surprindere de amploarea grevei.

Disputa se concentrează pe condițiile de muncă, sindicatele denunțând „conducerea agresivă”. În pofida apelurilor la dialog, sindicatele nu au răspuns invitației de a negocia.

MAE a dat ieri alertă de călătorie pentru Belgia.

"Pentru ziua de joi, 12 septembrie 2024, conducerea aeroportului Charleroi a anunţat o grevă de 24 de ore, ce va afecta operaţiunile pe acest aeroport. În acest context, capacitatea operaţională a aeroportului va fi redusă, iar unele zboruri vor fi anulate. Greva vizează majoritatea funcţiilor operaţionale ale aeroportului (bagaje, check-in, realimentarea aeronavelor)", se precizează în comunicat.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇