12 localități din Argeș sunt monitorizate pentru carantinare, inclusiv Pitești și Mioveni

12 localități din Argeș sunt monitorizate pentru carantinare, inclusiv Pitești și Mioveni

12 localități din județul Argeș ar putea intra în carantină zonală.

Autoritățile locale vor lua o decizie în acest sens luni, 27 iulie. Până atunci, localitățile sunt ”monitorizate atent”.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş (CJSU), întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

12 localităţi din Argeş sunt monitorizate atent, în funcţie de evoluţia numărului de cazuri de îmbolnăviri urmând să se decidă luni, 27.07.2020, eventuale măsuri de carantinare zonală”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului.

ADVERTISING

Este vorba despre Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

CJSU: 12 LOCALITĂȚI- ÎN EVALUARE PENTRU CARANTINARE ZONALĂ. APEL CĂTRE COMITETELE LOCALE PENTRU SITUAȚII DE...

Publicată de Institutia Prefectului - Judetul Arges pe Miercuri, 22 iulie 2020

Măsuri suplimentare

De asemenea, CJSU a luat și măsuri suplimentare în județ, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Astfel, terasele se vor închide la ora 22:00, iar piscinele se închid de tot.

”Se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci și alte asemenea, precum și activitatea de agrement în spații de tip piscină, bazin de înot, cu excepția activităților fizice desfășurate, potrivit legii, de către sportivii de performanță, în toate localitățile județului Argeș, în perioada 23.07. - 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcție de evoluția fenomenului Covid 19.

ADVERTISING

Administratorii societăților comerciale care dețin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcționare a acestora până la ora 22.00 în cursul săptămânii și ora 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire și de către clienți a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, miercuri, în două localități din țară a fost impusă carantina zonală.

ADVERTISING

Citește mai multe detalii:

O localitate din județul Giurgiu intră în carantină începând de azi. Arafat a semnat ordinul

A doua localitate care intră în carantină: Gornet (Prahova)

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇