1.300 de militari din România și din nouă state aliate vor efectua trageri cu sistemele sol-aer Patriot, la Capu Midia (Foto)

1.300 de militari din România și din nouă state aliate vor efectua trageri cu sistemele sol-aer Patriot, la Capu Midia (Foto)

1.300 de militari din România și din nouă state aliate care vor opera, printre altele, sisteme de rachete Patriot, Hawk, respectiv aeronave F-16, IAR-330, IAR-99, YAK-52, participă în aceste zile la exercițiul Ramstein Legacy 24 în baza de la Capu Midia.

Potrivit unui comunicat al MApN, exercițiul din domeniul apărare aeriană și antirachetă integrată a fost deschis marți la Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia.

În țara noastră, exercițiul se desfășoară în perioada 3-14 iunie și angrenează 1.300 de militari din România și din nouă state aliate (Cehia, Franța, Germania, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Turcia, Ungaria).

ADVERTISING

„Un obiectiv național în derularea exercițiului îl constituie finalizarea procesului de operaționalizare a celui de-al doilea sistem Patriot care, prin executarea tragerilor reale în poligonul din Capu Midia, va fi certificat”, transmite MApN.

Deschiderea exercițiului Ramstein Legacy 24Exercițiul Ramstein Legacy 24 (RALY24), din domeniul apărare aeriană și...

Publicată de Școala de Instruire pentru Apărare Antiaeriană pe Marţi, 4 iunie 2024

Conform ministerului, în perioada 3-9 iunie, are loc dislocarea structurilor în facilitățile de instruire din România, în perioada 10-14 iunie sunt planificate antrenamentele tactice cu și fără trageri de luptă, iar în perioada 14-16 iunie, programul prevede redislocarea detașamentelor în locațiile de dispunere la pace.

ADVERTISING

Ramstein Legacy 24, condus de Comandamentul Aerian Aliat (AIRCOM), se desfășoară în România și Bulgaria și urmărește antrenarea unei structuri multinaționale IAMD într-o operație de apărare a teritoriului și populației prin testarea sistemului de comandă-control, avertizarea timpurie aeropurtată și angajarea prin manevră și foc (trageri reale sol-aer).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇