Am lansat NewEdu, un proiect editorial care susține schimbarea în educație

Am lansat NewEdu, un proiect editorial care susține schimbarea în educație

Educația este piatra de temelie a evoluției oricărei națiuni, iar în România este nevoie, în paralel cu reformarea sistemului de învățământ, și de o schimbare de mentalitate – a elevilor, profesorilor, părinților, dar și a societății față de școală și rolul acesteia.

Vrem să punem umărul la această schimbare și am lansat, în parteneriat cu Brio, un proiect editorial dedicat educației din România: New Edu.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este 278568522_310946291189200_7877267461858888515_n-1-683x1024.jpg

„E foarte greu, în România de azi, să găsești un om care să nu spună că e interesat de educație. La fel de greu e să găsești un om care să nu treacă educația între primele 3 domenii în care sunt necesare schimbări radicale pentru ca România să progreseze. Cu toate aceste premise, educația ar trebui să fie mereu în focus. Nu este așa, și asta pentru că e unul dintre cele mai inerte și inerțiale domenii în orice țară, deci cu atât mai mult la noi. De aceea, faptul că demarăm, împreună cu partenerii de la spotmedia, un canal de comunicare cu cei ce doresc să vadă progres real și idei serioase în educație, nu poate decât să ne bucure. Vom fi acolo oricând și oriunde se va vorbi despre inovație în educație”, spune Gabi Bartic, CEO Brio.

ADVERTISING

Proiectul este structurat pe cinci categorii – Actualitate în Educație, Opinii, Educație pe bune, Școala în lume și Tips&Tricks.

Aici vom dezbate modificările care au loc sau de care este nevoie pentru a reforma școala românească, vom aduce în față poveștile celor care schimbă deja educația din România – profesori și elevi cu povești minunate, care au vrut și au reușit să aducă schimbarea.

„Pe lângă informarea corectă și relevantă, rolul media este foarte important în a pune accent pe domeniile vitale pentru dezvoltarea și evoluția sănătoasă a României. Credem că în societatea românească s-a creat deja o masă critică de profesori, părinți, elevi care își doresc de la școală mai mult decât le oferă acum și există premise puternice pentru schimbare. Pentru toți aceștia, cu încredere, spotmedia.ro oferă o platformă de exprimare și dezbatere”, spune Bogdana Boga, redactor-șef spotmedia.ro.

ADVERTISING

Vom vorbi și despre sistemele de educație din alte țări, care pot fi repere pentru schimbare.

Vom găzdui opinii ale actorilor implicați în educație, pentru a crea o dezbatere sănătoasă, care să ne ajute să înțelegem ce trebuie schimbat și de ce, dar și ce merită menținut.

Despre Brio

Brio este o platformă de testare standardizată digitală, fundamentată științific pentru îmbunătățirea performanței școlare.

Platforma educațională Deep Tech SaaS a fost concepută în conformitate cu cele mai riguroase standarde globale - din punct de vedere psihometric bazându-se pe Item Response Theory, teorie care stă la baza testelor SAT și GMAT.

ADVERTISING

Brio a fost dezvoltată cu scopul de a sprijini copiii, părinții, profesorii și instituțiile de învățământ, în vederea creșterii performanței școlare și a încrederii.

Despre spotmedia.ro

spotmedia.ro este cel mai tânăr proiect media quality din România, gândit și construit de o echipă care crede în dreptul oamenilor de a fi corect informați - un drept care, dacă ar fi general respectat, ar putea aduce mai binele pe care ni-l dorim pentru România.

spotmedia.ro este un proiect ambițios și, ne place să credem, unic prin felul în care îmbină modul tradițional de a face presă cu noile tehnologii și independența editorială totală.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇