Misiunea diplomatică Laude-Reut pentru viitor - Conferința 2DAY AMBASSADOR 2021

Misiunea diplomatică Laude-Reut pentru viitor - Conferința 2DAY AMBASSADOR 2021
Foto: Complexul Educațional Laude-Reut

Marți, 9 martie, începând cu ora 16:00, a avut loc sesiunea finală a Conferinței Internaționale Laude-Reut de Diplomație și Afaceri Globale, adresată elevilor de 14-17 ani, la care au participat online 270 de elevi de la 20 de licee publice și private din București, Sibiu, Craiova, Iași și Israel

Tematica de mare interes a acestui an gravitează în jurul crizei stârnită de pandemia COVID-19 și repercusiunile la nivel diplomatic, motiv pentru care, în rândul invitaților de prestigiu care le-au vorbit și le-au răspuns elevilor la întrebări s-au aflat colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, managerul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, doamna Mirela Iordan, Country Manager Pfizer România, iar la ediția anterioară, profesorul univ. dr. Adrian Streinu-Cercel. 

Cu această ocazie, în prezența doamnei Daniela Gîtman, Secretarul de Stat pentru afaceri interinstituționale din cadrul MAE, partener academic de 15 ani al inițiativei diplomatice Laude-Reut pentru viitor, au fost premiați câștigătorii concursului de public speaking 2Day Ambassador, desfășurat în debutul primăverii, online, în 1 martie 2021, la care elevii bucureșteni, alături de cei din Craiova, Iași, Sibiu și Israel, au răspuns cu entuziasm provocării lansată de Complexul Educațional Laude-Reut de a juca rolul de ambasadori ai diverselor țări. 

În mod tradițional, acest concurs face parte din cele două zile dedicate Conferinței Internaționale Laude-Reut de Diplomație și Afaceri Globale – 2Day Ambassador și se adresa până acum elevilor Laude-Reut care, în urma unor activități de internship la misiunile diplomatice din București, își asumau rolul de ambasadori ai țărilor respective și susțineau poziția acestora în relațiile bilaterale cu România, într-un maraton de discursuri convingătoare și concise în limba engleză.

ADVERTISING

Colegii lor de la alte școli, invitați în public, votau cele mai bune prezentări, de multe ori rezultatul unei acerbei concurențe prin care era demonstrată elocința și capacitatea unui diplomat de a folosi cuvintele în rezolvarea situațiilor critice.

La ediția aniversară a unui deceniu 2Day Ambassador, elevii Laude-Reut s-au gândit să își încerce puterile alături de colegii lor la fel de talentați, precum a fost dovedit deja în sesiunea lunii martie 2021, a căror câștigători recent desemnați și premiați și-au adjudecat poziții-cheie în calitate de diplomați ai:

pentru gimnaziu:

  • Greciei – Maria Belceanu, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Cezar Bolliac, București – locul 3
  • Spaniei – Teodora Maria Ciobanu, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Federico Garcia Lorca, București – locul 2
  • Israelului – Maria Kehayian, clasa a VIII-a, Complexul Educațional Laude-Reut, București, locul 1
ADVERTISING

pentru liceu:

  • Franței – Theia Hartenis, clasa a XI-a, Complexul Educațional Laude-Reut, București, locul 3
  • Rusiei – Romana Trușcă, clasa a X-a, Complexul Educațional Laude-Reut, București, locul 2
  • Statelor Unite ale Americii – Dara Nițu, clasa a X-a, Complexul Educațional Laude-Reut, locul 1

Premianții au retrăit emoțiile concursului la momentul prezentării discursurilor lor în fața diplomaților de marcă ai României și Israelului, membri ai Laude-Reut Board of Trustees, ambasadorii Emil Hurezeanu, Luca Niculescu, Adrian Cioroianu, Luminița Odobescu, Sorin-Dan Mihalache, Lazăr Comănescu, David Saranga, Tamar Samash, Avi Millo. Excelențele Lor au onorat Conferința 2Day Ambassador la edițiile anterioare, cele mai recente fiind online în 9 februarie 2021 și 23 noiembrie 2020, împărtășind din secretele acestei nobile profesii, pentru a-i atrage și forma pe tineri într-o carieră de mare impact asupra viitorului. 

ADVERTISING

La această ediție s-a alăturat mentorilor de diplomație Laude-Reut și Excelența Sa Bogdan Mănoiu, Ambasadorul României în Canada, dezvăluindu-le elevilor din propria experiență profesională și răspunzând numeroaselor întrebări ridicate de aceștia.

Sesiunea finală 2Day Ambassador 2021 a fost moderată admirabil, tocmai din Israel, de domnul Jonathan Davis, director al Raphael Recanati International School – Lauder School for Government, Strategy and Diplomacy (Israel), în calitate de prieten și mentor Laude-Reut.

Câștigătorii concursului de public speaking 2Day Ambassador 2021 au primit medalii și cartea 186 de Trepte, mărturia lui Alexandru Marton, evreu de origine română supraviețuitor al lagărului de concentrare de la Mathausen. 

Toți elevii participanți la sesiunile Conferinței Laude-Reut primesc diplomă semnată de Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, Ambasadorul Israelului David Saranga și Tova Ben Nun-Cherbis, Președinte Fondator al Complexului Educațional Laude-Reut.

Filmul integral al evenimentului poate fi urmărit aici: https://www.facebook.com/LaudeReut/videos/129825975729380


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇