Cursurile în București continuă online la două unităţi de învăţământ. Alte cinci ies din acest scenariu

Cursurile în București continuă online la două unităţi de învăţământ. Alte cinci ies din acest scenariu

Cursurile continuă online la două unităţi de învăţământ din Capitală şi alte cinci ies de pe lista celor care funcţionează în acest scenariu, potrivit unei hotărâri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) de miercuri.

CMBSU a decis că Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Şcoala Gimnazială nr. 124 continuă cursurile în sistem online, situaţie justificată de infrastructura necorespunzătoare.

În schimb, Şcoala Gimnazială nr. 59, Şcoala Gimnazială "Sfinţii Constantin şi Elena", Şcoala Gimnazială "Adrian Păunescu", Şcoala Gimnazială nr. 197 şi Şcoala Gimnazială "Sf. Andrei", care în Hotărârea CMBSU de luni se regăseau pe lista celor şapte unităţi cu activităţi didactice online, vor desfăşura activităţi conform scenariului 2.

ADVERTISING

Acesta presupune revenirea în bănci a preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

Hotărârea CMBSU prevede că, dintr-o adresă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB), a rezultat faptul că cele cinci școli au interpretat eronat prevederile Ordinului ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii atunci când au solicitat trecerea la învăţământ online integral.

ADVERTISING

În realitate era vorba doar despre anumite clase din fiecare unitate şcolară care ar urma să desfăşoare activităţi online.

În conformitate cu prevederile Ordinului nr. 3.235/93 din 4 februarie 2021, pentru situaţia în care doar anumite clase dintr-o unitate şcolară urmează să desfăşoare activităţi în sistem online, aceasta nu necesită aprobarea CMBSU, ci doar hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ respective, împreună cu avizul IŞMB, mai stipulează hotărârea CMBSU.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇