Cum poţi învăţa mai usor pentru concursul de admitere la şcoala de poliţie

Study-Hub-examen-politie

Şcoala de agenţi de poliţie este una dintre unităţile de învăţământ din România către care foarte mulţi tineri se îndreaptă, la terminarea liceului. Să fie poliţişti este un scop pe care unii dintre cei care ajung să susţină concurs de admitere la şcoala de agenţi de poliţie îl au încă din copilărie. În România, admiterea se poate susţine la  şcolile „Vasile Lascăr” din Câmpina,  “Septimiu-Mureșan” din Cluj-Napoca sau la una dintre cele mai importante universităţi din capitală – Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”. 

ADVERTISING

Tinerii care promovează examenul la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” înfiinţată în anul 1991, în capitală, vor ajunge să lucreze ca ofiţeri sau arhivisti, în cadrul MAI. Pe de altă parte, tinerii care reuşesc să urmeze cursurile şcolilor de poliţie mai sus menţionate, vor fi încadraţi în sistem, după depunerea jurământului. 

Dar până a ajunge să lucreze, trebuie să treacă cu bine de concursurile de admitere şi, pentru ca acest obiectiv să fie atins, trebuie să înceapă pregătirea practică și teoretică, înainte de susţinerea examenului. 

ADVERTISING

Ce presupune examenul?

Candidatul la o şcoală de poliţie are de susţinut proba fizică, proba de verificare a cunoştinţelor (romană şi engleză) şi examinarea medicală. Dacă va trece de proba fizică, va putea să intre şi la evaluarea teoretică cu întrebări din materiile studiate. Tematica şi bibliografia pentru examen se publică cu mult înainte de examen.

Ce presupune pregătirea pentru şcoala de poliţie? 

Pentru acurateţea în cadrul procesului de învăţare, cei care urmează să susţină examen pot să conteze pe un aliat online serios. Platforma StudyHub.ro le va oferi atât posibilitatea de a accesa teoria necesară pregătirii, cât şi posibilitatea de a se testa, pentru a şti cât de bine au reţinut ceea ce au învăţat. 

ADVERTISING

De ce Study Hub poate fi o soluţie?

Platforma pune la dispoziţia abonaţilor săi nu mai puţin de 14000 de teste grila, teoria necesară pentru examen, bine structurata, atât în romana, cât şi în engleză, 100 de simulări şi probele de admitere din anii anteriori. 

Teoria este structurata şi sintetizata pentru a putea fi mai uşor înţeleasă şi reţinută. Cei care se înscriu pe platformă pentru a se pregăti, o pot accesa în orice moment doresc, pentru a  învăţa sau doar pentru a repeta. Întreaga parte teoretică este redată pe capitole şi a fost transpusă în întrebări grilă. O astfel de abordare vine semnificativ în ajutorul celor care studiază, pentru că pot parcurge materia capitol cu capitol.  

Un alt avantaj al platformei constă în faptul că ajută elevii să se obişnuiască cu ideea de examen progresiv. Mai întâi pot să facă texte grilă fără să îşi pună limită de timp, ulterior pot să lucreze într-un timp similar ca durată cu cel de la examen. 

Învăţând într-un mediu organizat, precum cel oferit de Study Hub, şansele de a trece cu bine probele teoretice din cadrul concursului de admitere cresc substanţial.