Cîmpeanu, despre creşterea numărului de cazuri de Covid: Şcolile nu sunt focare. Au existat 263 de infectări la aproape 3 milioane de elevi

Cîmpeanu, despre creşterea numărului de cazuri de Covid: Şcolile nu sunt focare. Au existat 263 de infectări la aproape 3 milioane de elevi
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţine că nu există o legătură directă între deschiderea şcolilor şi creşterea numărului de cazuri de coronavirus, şcolile nefiind focare.

”Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie”, a declarat Cîmpeanu, duminică dimineaţă, la Pro TV.

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat dacă există o legătură între creşterea numărului de cazuri de coronavirus şi deschiderea şcolilor şi a afirmat: ”Strânsă legătură nu poate exista. Nu aş vrea să se inducă elevilor un sentiment de vinovăţie cum că ar putea transmite acest virus din cauza faptului că vor să aibă acces la educaţie. Este un pericol foarte mare”.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că ”şcolile nu sunt focare”, dar ”mobilitatea generată de mersul la şcoală poate să contribuie” la creşterea numărului de cazuri.

Ministrul a precizat că, în ultima săptămână de şcoală, au existat 263 de infectări în rândul elevilor, la aproape 3 milioane de elevi, şi mai puţin de 300 de infectări la angajaţi.

”La sfârşitul acestei săptămâni vom ajunge probabil la 50% din personalul didactic vaccinat şi la 35% din totalul personalului din învăţământ. Este un element important care contribuie semnificativ la asigurarea siguranţei în şcoli”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației anunță că s-au vaccinat antiCovid 100.000 de angajați din învățământ

Citeşte mai multe detalii despre activitatea din şcoli în pandemie:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇