Cel mai mare sindicat din Educație amenință cu proteste și începe pichetările

Cel mai mare sindicat din Educație amenință cu proteste și începe pichetările

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) anunță că va organiza proteste în stradă „la nivelul întregii țări, inclusiv în fața sediilor instituțiilor cu putere de decizie din București”, dacă Executivul nu acordă personalului nedidactic sporul pentru condiții de muncă de care beneficiază salariații din alte sectoare bugetare cu funcții similare.

Sindicaliștii anunță că primul protest va fi organizat miercuri, când aproximativ 300 de membri vor picheta Prefectura Buzău, infomează edupedu.ro.

"Condamnăm pe această cale discriminarea uriașă pe care o fac guvernanții, deși acest beneficiu este prevăzut de Legea 153/2017 care reglementează salarizarea în sectorul bugetar, precum și de H.G. nr.569/2017 care aprobă Regulamentul privind stabilirea locurilor de muncă, precum și condițiile de acordare a acestuia în sectorul bugetar", se arată într-un comunicat transmis de FSLI.

Liderul Federației, Simion Hăncescu, a declarat că neacordarea sporului pentru condiții de muncă reprezintă "o nouă abatere a Guvernului României de la ceea ce înseamnă respectarea legilor în vigoare".

"Acesta este un gest de condamnat care provoacă o mare nedreptate colegilor noștri din sistemul de învățământ, ținând cont de faptul că în alte arii profesionale el este plătit. Întreg personalul din educație este solidar cu aceste acțiuni de protest și garantăm că vor avea loc astfel de mișcări de stradă în toată țara, inclusiv în București. Efortul bugetar este nesemnificativ, dacă ne gândim la veniturile extrem de mici pe care le au colegii noștri.

În această perioadă critică din punct de vedere financiar pentru familiile angajaților din Educație, consider că membrii Executivului ar trebui să găsească soluții prin care să sprijine acești oameni, nu să-i conducă spre sărăcie extremă, excluziune socială și discriminare", a declarat președinte FSLI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇