Evaluare Națională: Note mărite și cu 4 puncte în urma contestațiilor/ Părinții cer recorectarea tuturor lucrărilor

Evaluare Națională: Note mărite și cu 4 puncte în urma contestațiilor/ Părinții cer recorectarea tuturor lucrărilor

Contestațiile au adus note mult mai mari la limba germană pentru 90% dintre elevii de la Brașov care au fost nemulțumiți de notele mici obținute la prima corectură. Părinții celor care s-au temut să ceară o nouă corectare cer acum autorităților să reevalueze toate lucrările.

În total, au fost depuse 28 de contestaţii la proba în limba maternă la germană, iar 25 dintre lucrări, adică aproape 90%, au primit note mai mari, potrivit ziarului Bună ziua Brașov.

În plus, jumătate dintre note, adică 14, au crescut cu cel puţin un punct şi 6 lucrări – adică aproape un sfert – au primit cu peste doua puncte în plus. O lucrare care primise iniţial nota 4,60 a primit după recorectare 8,10, adică o diferenţă de trei puncte şi jumătate.

ADVERTISING

Mai mulți părinți au depus sesizări și memorii la Inspectoratul Școlar Brașov și la Ministerul Educației. Au cerut reevaluarea tuturor lucrărilor și amânarea termenului până la care elevii pot cere anularea notei primite la limba maternă, potrivit TVR.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Brașov arată într-un comunicat de presă că lucrările au fost corectate în alt județ. Acum lucrările care au primit mai mult de un punct după recorectare vor fi corectate din nou de o a treia comisie dintr-un județ diferit de cele două anterioare, iar nota va rămâne definitivă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În situaţia în care se constată o diferenţă mai mare de 1 punct, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii numeşte o a treia comisie formată din alţi doi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii. Reevaluarea se face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu stricteţe baremul de evaluare şi notare şi toate procedurile de evaluare […]. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestaţii. Nota obţinută în etapa de soluţionare a contestaţiilor este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată în etapa de evaluare iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă”, se arată într-un comunicat de presă.

Notele unor elevi au crescut de la 2,25 la 7,90 și de la 6 la 10

Doi elevi din comuna Bâlteni din Gorj, printre cei mai buni la învățătură din localitate, au depus contestații după ce au obținut nota 6, respectiv 2,25 la matematică.

ADVERTISING

După rezolvarea contestațiilor, nota 6 a devenit 10, iar lucrarea de 2,25 a fost notată cu 7.90, informează igj.ro.

Părinții elevilor au anunțat că vor face o petiție la Ministerul Educației.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇