Bake Your Future! - primul eveniment al parteneriatului dintre Universitatea Spiru Haret și Bakery School România

Bake Your Future! - primul eveniment al parteneriatului dintre Universitatea Spiru Haret și Bakery School România
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Recent, Universitatea Spiru Haret a încheiat un parteneriat strategic cu Bakery School România. În cadrul acestui parteneriat, s-au început seria organizării unor evenimente prin care ne dorim să dăm un sens practic şi educaţional generaţiilor de tineri care se pregătesc pentru un viitor profesional în domeniul patiseriei şi cofetăriei şi nu numai. 

Primul eveniment a fost găzduit de sala USHProBusiness din clădirea Ghica House, în data de 22 mai. Scopul conferinţei a fost de a aduce în prim-plan provocările actuale din domeniul cofetăriei și patiseriei, punând accent pe rolul esențial al educației duale în formarea tinerilor pentru integrarea pe piața muncii. Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorităților și instituțiilor de învățământ, profesioniști din industrie, angajatori, antreprenori din HoReCa, profesori, studenți și elevi pasionați, pentru a discuta despre educația duală – o punte reală între școală și cerințele pieței muncii.

E:\Users\Downloads\EVENT COVER BAKERY FACEBOOK BAKE YOUR FUTURE.png

Cu zeci de întrebări, curiozitate și entuziasm, elevii de la: Bakery School – Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase“, Liceul Tehnologic „Mihai Bravu“ şi Liceul Tehnologic de Servicii „Sfântul Apostol Andrei“ Ploieşti au demonstrat că viitorul meseriei se coace în școli, cu pasiune și implicare!

În cadrul primului panel, intitulat „Educația ca partener strategic pentru angajatori”, au fost invitaţi  prof. Doina Ţecu, Inspector Școlar pentru Învățământul Profesional și Tehnic, Inspectorul Şcolar Județean Ilfov, și Andreea Ciocănescu, membru cofondator Bakery School și Marketing Manager Puratos. Discuțiile au gravitat în jurul modului în care școlile pot deveni parteneri activi pentru angajatori, cum pot fi pregătiți elevii pentru cerințele actuale ale industriei alimentare și ce măsuri ar putea încuraja mai multe companii să investească în formarea profesională a tinerilor.  „Învățământul profesional trebuie să devină o opțiune dorită, nu una de rezervă. Iar acest lucru se poate realiza doar prin colaborare strânsă cu angajatorii”, a declarat prof. Doina Ţecu, Inspector Școlar pentru Învățământul Profesional și Tehnic, Inspectorul Scolar Județean Ilfov. Andreea Ciocănescu, membru fondator Bakery School a sintetizat misiunea acestei şcoli: „La Bakery School le oferim elevilor șansa la o educație de calitate, nu îi învățăm doar o meserie, ci îi învățăm să fie oameni și să pășească cu dreptul în viața lor de adult“.

„Gestionarea și valorificarea diferențelor generaționale în cadrul echipelor”, a fost o tematică susținută de Liliana Păduraru – coach, consilier vocațional și lector în cadrul Fundației Calea Victoriei. Aceasta a vorbit despre dinamica dintre generații în mediul profesional, subliniind importanța consilierii vocaționale încă din timpul liceului. De asemenea, a evidențiat modul în care tinerii pot fi pregătiți pentru a se adapta eficient la cerințele și realitățile actuale ale pieței muncii. Discuția a evidențiat importanța echilibrului între așteptările tinerilor și cerințele managerilor experimentați, în special într-un domeniu tehnic și creativ precum cel al cofetăriei.

 În cadrul evenimentului a fost prezentat și programul My Way, o inițiativă dedicată sprijinirii adolescenţilor în descoperirea propriului drum profesional. Programul oferă resurse, ghidare și oportunități concrete de dezvoltare personală și profesională, încurajând autonomia, responsabilitatea și orientarea spre un viitor construit conștient. Daria Florescu, Manager al programului MyWaY a sublinitat importanţa parcurgerii etapelor acestui proiect pentru o alegere corectă viitoare atât academic, cât şi profesională. Au fost oferite trei programe integrale MyWaY elevilor prezenţi în sală care au fost provocaţi să răspundă la întrebarea „Ce reprezintă succesul pentru tine?“.  

Antreprenori, studenţi şi absolvenţi în dialog cu liceenii 

În cel de-al doilea panel, „Provocări și oportunități în domeniu: cum asigurăm stabilitatea businessurilor și a locurilor de muncă”, au fost aduse în discuție aspecte legate de resurse umane, recrutare și retenția angajaților. Ciprian Ureche, General Manager NexusHrp, a oferit o perspectivă practică asupra tendințelor din piața muncii, iar panelul a fost completat de Ioana Romanescu, Pastry Chef și General Manager la Cupcake Philosophy, Gabriel Minciu, HR Business Partner Puratos , Cornel Feraru, Business Development Manager Randstad și Adriana Tran, Consilier Educație, Primăria Sector 6. Împreună, aceștia au discutat despre profilul angajatului ideal în cofetărie și patiserie, dificultățile în recrutarea de personal calificat și gestionarea echipelor mixte din punct de vedere al experienței și vârstei. „Vă încurajez să mergeți direct la antreprenori și să le spuneți sincer ce nu funcționează și ce nu vă convinge. Nu are sens să etichetați un loc drept toxic fără să fiți parte din soluție. Viața nu este mereu roz, iar dacă vreți ceva stabil, pe termen lung, trebuie să aveți curajul să spuneți: asta funcționează, asta nu funcționează. Nu închideți ușa și nu plecați fără să comunicați”, a spus Ioana Romanescu, Pastry Chef și General Manager la Cupcake Philosophy.

Ultimul panel al conferinței a fost dedicat rolului antreprenoriatului în parcursul profesional al absolvenților, i-a adus împreună pe Conf. Univ. Dr. Marinela Geamănu, coordonator al programului de masterat în Audit Financiar Contabil Facultatea de Ştiinţe Economice Bucureşti Universitatea Spiru Haret, Adriana Roxana Toader, studentă, anul II, Management, Facultatea de Științe Economice București -Universitatea Spiru Haret, Lucian Dubălaru, absolvent Contabilitate și informatică de gestiune,  Facultatea de Științe Economice București -Universitatea Spiru Haret, masterand Audit Financiar Contabil, antreprenor și Cornel Bivolaru, student, anul III, Management, Facultatea de Științe Economice București -Universitatea Spiru Haret. Aceștia le-au vorbit elevilor despre parcursul lor profesional, despre provocările întâlnite și despre lecțiile valoroase învățate de-a lungul timpului. Tinerii participanți, unii dintre ei interesați să devină antreprenori în viitor, au primit încurajări sincere și recomandări concrete privind inițierea și dezvoltarea unei afaceri în domeniu. Elevii au avut ocazia să discute direct cu antreprenori din industrie, care le-au oferit îndrumare, inspirație și sfaturi practice.

Absolvenți ai Bakery School și tineri implicați deja în proiecte de antreprenoriat au vorbit despre propriile parcursuri, despre ce i-a motivat să înceapă afaceri în domeniul alimentar și cum educația practică primită în școală le-a oferit un avantaj clar.

Mulțumim tuturor celor prezenți pentru energia, ideile și dorința de a construi un drum solid pentru noile generații de maeștri în arta dulce! Împreună susținem educația, dezvoltarea tinerilor și construim pași reali spre viitor.

Despre Universitatea Spiru Haret - este cea mai mare instituţie de învăţământ superior privată din România, cu o tradiţie de 34 de ani în peisajul academic. Peste 340.000 de absolvenți și-au construit cariere de succes după ce au studiat la USH, iar 3 din 4 dintre aceștia lucrează în domeniul în care s-au pregătit! În acest moment, insituţia de învăţământ are cinci centre universitare la București, Braşov, Craiova, Constanța & Câmpulung Muscel. Oferta educaţională a celor 33 de programe de Licenţă şi 23 de programe de Masterat se regăseşte în cele 11 facultăţi cu domenii de studiu din Ştiinţe Economice, Ştiinţe Juridice, Ştiinţe Administrative, Informatică, Psihologie, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar, Medicină Veterinară, Educaţie fizică şi sport, Kinetoterapie. Fă primul pas spre viitorul tău! Intră pe www.admitere.spiruharet.ro și preînscrie-te online până pe 30 iunie 2024. Confirmă-ți locul până la 31 iulie 2024 și NU plătești taxa de admitere! Împreună învăţăm să avem succes!

Despre Bakery School România – Într-o perioadă plină de provocări, Bakery School România și-a deschis porțile cu o misiune clară: formarea tinerilor pentru o carieră de succes în industria de cofetărie, patiserie și brutărie. Lansată în 2020 de Puratos, în plină pandemie, școala a început cu o clasă de 19 elevi, demonstrând că pasiunea și educația de calitate pot depăși orice obstacol. Astăzi, Bakery School România este singura școală în sistem dual din țară dedicată acestui sector, având deja trei generații de absolvenți la Liceul Tehnologic Marin Grigore Năstase din Dâmbovița. În septembrie 2022, s-a deschis a doua unitate la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Raluca Ripan, consolidând angajamentul față de excelență și dezvoltare profesională. Bakery School a format pana acum in jur de 150 elevi, iar o parte dintre ei deja activează in domeniu. Beneficiaza de burse, mentori, participari la competiții naționale si internaționale si oportunități de angajare după absolvire. Cu o investiție totală de peste 350.000 de euro în cele două școli, Bakery School România nu doar pregătește viitori profesioniști, ci îi echipează cu abilități, competențe și încredere în propriile capacități. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇