Rezultate Bac 2020, sesiunea de toamnă: Avem o premieră în ultimii 18 ani, un elev cu media 10

Rezultate Bac 2020, sesiunea de toamnă: Avem o premieră în ultimii 18 ani, un elev cu media 10

Rezultatele înregistrate la probele scrise ale examenului de Bacalaureat din sesiunea august – septembrie au fost publicate miercuri.

Acestea pot fi văzute la avizierele liceelor și pe bacalaureat.edu.ro.

UPDATE - Rata de promovare a acestei sesiuni este de 31,5%, înainte de contestaţii, în creştere faţă de sesiunea august-septembrie 2019, când a fost de 30,8%.

Pentru prima dată în ultimii 18 ani, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, un elev din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10.

ADVERTISING

Judeţele cu rate de promovare de peste 35%, în sesiunea curentă sunt: Caraş-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna (35,4%), Bistriţa Năsăud (35,7%), Suceava (36%), şi Botoşani (41,7%). Rata de reuşită pentru candidaţii din Capitală este de 34,2%. Rezultate scăzute (sub 25%) s-au înregistrat în judeţele Vrancea (24,3%) şi Ilfov (24,7%).

Azi se pot depune contestații

Azi vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 14:00 - 20:00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform MEC, rezultatele elevilor sunt publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/ transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

ADVERTISING

Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3 - 4 septembrie), vor fi anunţate sâmbătă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇