Americanii s-au răzgândit din nou: Studenții străini nu mai au voie în SUA dacă au cursuri online

Americanii s-au răzgândit din nou: Studenții străini nu mai au voie în SUA dacă au cursuri online

Administrația Trump revine asupra regulii că studenții străini care nu au cursuri față în față la universitatea la care sunt înmatriculați nu vor fi primiți în SUA. După ce în urmă cu o săptămână Guvernul de la Washington a anulat această regulă, vineri a revenit cu precizări.

Astfel, serviciul pentru Imigrări a emis vineri un comunicat prin care arată că noii studenți internaționali nu vor putea să intre în SUA în toamnă, dacă cursurile de la universitățile lor sunt complet online.

„În conformitate cu îndrumările din martie 2020, studenții non-imigranți care vin pentru prima dată sau sunt deja înmatriculați nu vor putea intra în SUA pentru perioada de toamnă pentru a urma un curs care este 100% online. În plus, oficialii școlii nu ar trebui să emită un formular I-20 unui student non-imigrant care vine la o școală unde cursurile sunt exclusiv online”, se arată într-o informare pusă pe site-ul serviciului de imigrări.

ADVERTISING

După ce inițial Administrația Trump a anunțat că studenții străini nu sunt primiți în cazul în care universitățile lor țin cursuri online, mai multe universități, printre care Harvard și Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), au dat Guvernul în judecată.

Citiți și: SUA nu mai dau vize nici studenților străini dacă fac cursuri online

Trump dă înapoi: A renunțat la decizia care a revoltat Harvard și MIT

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇