XRP, a treia criptomonedă ca valoare în piață, a scăzut cu 24%, în contextul unor acuzații de tranzacţii cu instrumente financiare neînregistrate

Criptomoneda XRP a scăzut miercuri cu 24% din cauza acuzaţiei aduse companiei Ripple de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), de efectuare a unor tranzacţii cu instrumente financiare neînregistrate de 1,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

XRP, a treia cea mai importantă criptomonedă în funcţie de valoarea de piaţă, a scăzut la un minim de 0,33 de dolari pe unitate, cel mai redus nivel din ultima lună, în urma anunţului făcut de SEC, care acuză şi doi directori ai Ripple de obţinerea unor cîştiguri personale de pe urma ofertei de instrumente financiare.

Ripple a respins acuzaţiile, afirmând că XRP este o monedă şi nu trebuie să fie înregistrată ca un contract de investiţii.

XRP, care evoluează în tandem cu Bitcoin, a atins în noiembrie cel mai ridicat nivel după 2018. După declinul de miercuri, valoarea XRP a pierdut jumătate din valoare, de la începutul lunii decembrie. Bitcoin a scăzut cu 1,5%, la 23.477,19 dolari pe unitate.

La o zi după ce a trecut pragul de 20.000 de dolari, Bitcoin continuă să crească


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!