Toate pensiile cresc cu 14% de la 1 septembrie

Toate pensiile cresc cu 14% de la 1 septembrie

Valoarea punctului de pensie va creşte cu 14% de la 1 septembrie 2020, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară publicat joi de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Asta înseamnă practic că toate pensiile din România vor creşte cu 14% de la această dată.

"Se propune ca începând cu 1 septembrie 2020 valoarea punctului de pensie să fie majorată cu 14%, respectiv de la 1.265 lei la 1.442 lei. Totodată, se propune majorarea începând cu aceeaşi dată a indemnizaţiei minime sociale pentru pensionari, cu 14%, de la 704 lei la 800 lei", se arată în nota de fundamentare.

ADVERTISING

Cum arată proiectul privind rectificarea bugetară. Ce instituţii primesc bani în plus

Cîțu a promis cea mai mare creștere la pensii

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că pensiile vor creşte în 2020 cu cea mai mare sumă pe care au văzut-o românii vreodată şi care se pune în plus la punctul de pensie.

Cîţu explică rectificarea bugetară: Cea mai mare creștere a pensiilor și bani în plus la sănătate, educație și investiții, unde PSD tăia mereu

"Încă din primul moment am spus că vom creşte pensiile în 2020 şi astăzi trebuie să vin în faţa dumneavoastră şi să vă spun: da, în România, vor creşte pensiile în 2020. Punctul de pensie, valoarea punctului va avea cea mai mare creştere, cea mai mare sumă pe care o vom vedea în plus la punctul de pensie, pe care am avut-o vreodată.

ADVERTISING

PSD, niciodată, nu a mărit pensiile cu această sumă, deşi a avut perioade de creştere economică una după alta, trei ani de zile, nu datorită lor, ci datorită contextului economic internaţional şi tot nu au mărit pensiile cu această sumă", a precizat Cîţu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇