Trenduri globale pe piața de cadouri corporate. Coșurile cadou gourmet, în prim-plan

Trenduri globale pe piața de cadouri corporate. Coșurile cadou gourmet, în prim-plan

În mediul de afaceri, generozitatea față de angajați, realizată într-un mod rațional, poate să fie unul dintre cele mai importante subiecte. Resursele umane reprezintă motorul oricărei companii, piesa esențială care face totul să funcționeze. Dincolo de salarizare și de alte sisteme de bonus incluse în pachetul salarial, cadourile de Sărbători și în alte momente cheie au rolul de a impulsiona productivitatea angajaților.

Mai mult decât atât, se acționează pentru fidelizarea lor, consolidarea echipei și îmbunătățirea relațiilor dintre management și restul personalului. Brandul de angajator – un indicator la care tot mai multe firme se uită extrem de atent – poate fi îmbunătățit prin astfel de campanii care vizează oferirea de cadouri corporate.

ADVERTISING

Unul dintre cele mai eficiente instrumente de acțiune este constituit de alegerea de cosuri cadou de Crăciun și de Paște. Sărbătorile de iarnă sunt fără îndoială cele mai importante din an în cultura socială, la nivel general. Fără a ne referi la aspecte religioase, luna decembrie reprezintă o lună a cadourilor și a bunătății. Este o lungă perioadă în care generozitatea este stimulată în toate aspectele sociale, iar companiile pot acționa extrem de inteligent în acest context.

Să oferi coșuri de Crăciun este așadar nu doar o recomandare de business, ci o imensă oportunitate. În plus, tot mai multe companii aderă la acest obicei, rezultând un trend tot mai bine consolidat. Astfel, a nu lua parte la „noua normalitate” în mediul corporativ și pe piața de resurse umane poate avea costuri majore de decontat indirect, în perioada următoare - primele luni ale anului viitor.

ADVERTISING

Piața globală de cadouri corporate în 2023 și în anii următori

24gg138

Foto: cosuri.gourmetgift.ro

Noțiunea de cadou corporate a evoluat de-a lungul timpului. Obiectele personalizate și alte produse de folosință îndelungată pot rămâne o variantă optimă, însă accentul se pune tot mai mult pe coșuri cadou cu selecții de produse gourmet - alimente și băuturi ce oferă o experiență memorabilă. Efect vizual, gust, arome - totul contează enorm.

Potrivit statisticilor disponibile pe internet, anul 2023 a generat afaceri de peste 300 de miliarde de dolari pentru industria globală de cadouri corporate. Așteptările sunt caracterizate de optimism: se estimează creșteri de circa 7,9% pe an pentru anii 2024 și 2025.

ADVERTISING

În ceea ce privește sumele cheltuite de clienții de business pentru cadourile corporate, se consideră că firmele de tip IMM alocă până în 50 de dolari / cadou, cele de dimensiuni medii-mari au buget de 50 - 200 de dolari / cadou, iar companiile tip corporație ajung la nivel de 100 - 500 de dolari / cadou oferit.

În România, o piață foarte efervescentă, valorile variază foarte mult de la o firmă la alta, în funcție de profilul de activitate, dar și de destinația coșurilor cadou gourmet. Spre exemplu, angajații pot primi pachete de aceeași valoare sau în funcție de poziție în companie și de performanța individuală. De asemenea, se obișnuiește să se trimită cadouri de craciun partenerilor de afaceri, mai ales clienților și furnizorilor strategici, segment unde bugetele pot fi foarte generoase.

Diverse studii internaționale indică eficiența gestului de a oferi coșuri cadou. Destinatarii acestor cadouri gourmet devin mai apropiați de compania care dăruiește. În cazul relației de muncă, brandul de angajator se consolidează, iar în cazul relației de tip comercial, crește apetitul clientului pentru achiziții de la acea companie, pe termen lung.

GourmetGIFT.ro, peste 15 ani de excelență în sectorul de coșuri cadou din România

Prin coșuri cadou gourmet, de referim la acele pachet cadou care conțin băuturi premium, dulciuri, cafea și alte delicii culinare, eventual și accesorii elegante. Actul dăruirii trebuie să fie cât mai sofisticat, niciodată lăsat la voia întâmplării. Astfel, ideal este să se aleagă retaileri profesioniști, consacrați pe piața de coșuri cadou, așa cum este GourmetGIFT.ro.

Acest brand este deja o poveste de succes, cu peste 15 ani de experiență în România și cu un portofoliu amplu de clienți corporate din diverse domenii economice. GourmetGIFT.ro propune în 2024 o colecție de coșuri cadou de Crăciun cu peste 160 de selecții dedicate tuturor categoriilor de buget - de la variante economice, la premium, super premium și lux - exclusivist. Fiecare detaliu este important la un coș cadou reușit, de la conținut și până la ambalaj.

Retailer și producător de coșuri cadou gourmet, GourmetGIFT România propune soluții flexibile pentru clienții corporate, dar servește cu maximă atenție și clienții individuali în mediul online. Elementul comun al tuturor cadourilor - acel „efect WOW” care duce acțiunea de dăruire la un nivel superior. În prezent, GourmetGIFT.ro promovează colecția de coșuri de Crăciun 2024, cu opțiuni disponibile pentru orice buget.