Stilulmeu.ro, marketplace pentru producătorii locali din regiunea Sud - Muntenia

imagine-principala

Pentru creșterea performanței afacerilor locale din România prin digitalizare, un nou proiect a fost implementat în beneficiul antreprenorilor din regiunea Sud – Muntenia. Platforma Stilulmeu.ro aduce economia locală în fața consumatorilor din mediul online, fiind dedicate IMM-urilor din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, in prima faza. Ulterior platforma se va extinde la nivel național.

Noul marketplace, stilulmeu.ro are ca scop dezvoltarea sustenabilă, cu efecte pe zona de incluziune socială și combatere a sărăciei. Este vorba despre o misiune socială – creșterea gradului de promovare a producătorilor și comercianților locali de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, obiecte de decorațiuni interioare, cadouri, din Regiunea Sud-Muntenia în sistemul de vânzări online. Un algoritm original de personalizare a cumpărăturilor reprezintă mecanismul inedit ce va aduce platformei web vizibilitatea așteptată în rândul clienților din comerțul online.

foto-misiune-sociala

Pachet de beneficii pentru producători și comercianți locali

Stilulmeu.ro este un proiect de economie socială, oferind companiilor înscrise pe platformă acces la o zonă modernă și fiabilă de e-commerce, alături de suport și know-how în domeniul sustenabilității. Totul este gândit astfel încât să fie simplu de implementat, soluții all-inclusive pentru eficiență în business regional, folosind instrumente moderne care deschis afacerea la nivel extins pe internet. Producătorii și comercianții locali pot astfel să performeze în mediul digital, pe o piață europeană tot mai concurențială. A fi prezent pe Stilulmeu.ro nu este o simplă listare online, ci vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru antreprenori.

ADVERTISING

Din perspectiva utilizatorului final, Stilulmeu.ro este un marketplace ce aduce legătura directă cu producători și comercianți locali, pentru acces la alegeri avantajoase și sustenabile de produse fashion, decorațiuni interioare și cadouri practice. Ambele părți ies în câștig (comerciant / producător și client), iar economia în ansamblu ajunge pe plus, la fel și grija pentru mediu.

"Am dezvoltat platforma Stilulmeu.ro drept un agregator de oferte cu servicii complete pentru organizațiile înscrise, inclusiv afaceri de familie și ateliere meșteșugărești care reprezintă un segment de piață necompetitiv, nu dispun de cunoștințe și fonduri necesare pentru a-și promova în mod corespunzător și eficient produsele. Ca proiect de tip întreprindere socială, Stilulmeu.ro pune accent pe digitalizare în industria modei, pe dezvoltare sustenabilă în beneficiul economiei locale și deci a comunităților din regiunea Sud - Muntenia", spune Patricia Codescu, fondator și CEO al ChoozFit SRL, compania care dezvoltă platforma Stilulmeu.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Economia socială, în favoarea dezvoltării sustenabile a afacerilor din România

Serviciile din cadrul noului marketplace cu un concept original axat pe dezvoltare economică locală sustenabilă vor fi implementate în cadrul proiectului SEED - Social Economy Entrepreneurship Development, POCU/449/4/16/128496, Linia de finanțare: POCU 2014-2020, Axa prioritară „Incluziunea sociala si combaterea saraciei”, Operatiunea „Consolidarea capacitații întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă”.

Patricia Codescu este cunoscută mediului de afaceri inclusiv pentru dezvoltarea ChoozFit, proiectul său de sustenabilitate în modă, care a reușit să se claseze printre semifinaliștii competiției European Social Inovation. ChoozFit oferă brandurilor digitale de modă o aplicație personalizată pentru nevoile clienților lor, pe care astfel îi pot ajuta să facă alegeri mai sustenabile. Soluțiile personalizate vizează folosirea unui algoritm care combină sugestii de modă de la stiliști cu caracteristicile personale ale fiecărui utilizator, precum culoarea părului și a ochilor, tipul de siluetă, stilul și elementele de personalitate. Totul este realizat complex, dar simplu de utilizat.

ADVERTISING

Prin astfel de soluții moderne, digitalizarea poate fi un instrument în favoarea sustenabilității, pentru protejarea mediului înconjurător, prin educația publicului, dar și a companiilor din industria de fashion, cu privire la alegeri responsabile. Platforma Stilulmeu.ro oferă acum unor IMM-uri din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman acces la resurse de creștere a performanței de business, dar și la resurse din zona de responsabilitate socială corporativă.

Deja există producatori locali din regiunea Sud-Muntenia prezenți pe platforma Stilulmeu.ro. Printre aceștia se numără Brâu Muntenesc (producător ii tradiționale) din Ploiești, județul Prahova, Sandart Wood SRL (producător decorațiuni de lemn) din Ploiești, județul Prahova, Alisia Enco (producător îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii) din Ploiești, județul Prahova, Bebe Boutique (producător îmbrăcăminte pentru copii) din Provița de Jos, județul Prahova, Deco Art (producător de păpuși tradiționale) din Giurgiu, județul Giurgiu, Lucille Craftshop (producător de jucării, decorațiuni, accesorii, craft) din Câmpina, județul Prahova și Cristina Boboc (producător decorațiuni personalizate) din Topoloveni, județul Argeș.