Simplifică-ți viața la final de an! Cum te ajută un broker de asigurări să-ți ții polițele în ordine și la zi

Simplifică-ți viața la final de an! Cum te ajută un broker de asigurări să-ți ții polițele în ordine și la zi

Ne apropiem de sfârșitul anului și probabil că mulți au început deja goana după cumpărături și cadouri. Dar, în același timp, trebuie să fim realiști și să luăm în calcul și faptul că, după această perioadă de sărbători, vacanță și liniște, vine un nou an cu noi provocări. Și, ca la fiecare început de an, fiecare dintre noi vrea să scape din ianuarie de multe dintre cheltuielile anuale pe care le are de făcut. În această categorie se pot înscrie și polițele de asigurare, pe care, odată ce le-ai plătit pentru tot anul, stai liniștit pentru următoarele 12 luni.

ADVERTISING

Fie că vorbim despre RCA, CASCO sau asigurarea pentru locuință, fie că vorbim de asigurarea de sănătate, de viață sau o asigurare de răspundere profesională, fiecare familie are o serie de polițe pe care trebuie să le plătească într-un an. Fiind multe, există riscul de a uita unele dintre ele sau de a întârzia cu plata lor. De aceea, cea mai simplă modalitate de a fi la zi cu plata tuturor polițelor este să apelezi la un broker asigurări.

Ba, mai mult, în peisajul asigurărilor existente în acest moment în piață, am putea spune că un broker este esențial și vom explica mai jos de ce. În primul rând, un broker te poate ajuta în labirintul de asigurări care există pe piața locală. Oferta este stufoasă și se adresează tuturor categoriilor de oameni și companii, de aceea de mute ori poate fi dificil să te autoevaluezi și să găsești soluția optimă pentru tine. În aceste condiții, un broker de asigurări își va face un audit, în funcție de nevoile și riscurile la care te expui, astfel încât să vină cu o ofertă special creată pentru tine.

ADVERTISING

În al doilea rând, dar nu mai puțin important, un broker de asigurări este independent, ceea ce îi permite să-ți facă oferte de produse și servicii de la toate companiile existente în piață, nu doar de la una. În acest fel, poți să fii sigur că brokerul te ajută să obții polița personalizată de care ai nevoie. 

Un broker te reprezintă în discuția cu asigurătorul de la care vrei să cumperi polița, dar și pe tot parcursul derulării contractului de asigurare. Fiind un om sau o entitate cu experiență în piață și cunoscând foarte bine ofertele, mai mult ca sigur că îți va obține și o reducere de preț față de ce ai obține tu dacă ai negocia individual. Pentru că brokerii cu experiență primesc diferite discounturi de la companiile de asigurare cu care colaborează. 

ADVERTISING

Desigur, deloc de neglijat, este și timpul pe care îl economisești. În loc să alergi de la un asigurător la altul pentru a găsi varianta optimă de asigurare, brokerul se va ocupa de acest aspect, pentru că aceasta este meseria lui. Și, la fel de important, brokerul de asigurări va crea o relație de lingă durată cu tine, îți va gestiona portofoliul de polițe pe care le ai și nu te va lăsa să uiți să ți le reînnoiești atunci când contractele de asigurare expiră.

Leader Team Broker de asigurare, jucător cheie pe piața asigurărilor de nișă din Europa, are o prezență de peste 16 ani în România și la nivel european, fiind desemnată mai mulți ani la rând ”Brokerul anului în asigurări”. Firma este recunoscută ca fiind unul dintre cei mai inovatori brokeri de asigurare, cu produse unice de răspundere civilă, sănătate, cyber security, polițe de asigurare pentru industria IT, industria navală, aviație, energie, marketing ți HR. Brokerul de asigurări este singurul care oferă soluții integrate de pe piața LLOYD’S, asigurări cu cel mai ridicat grad de siguranță din lume.