Profitul net al OMV Petrom a crescut de aproape 5 ori

Profitul net al OMV Petrom a crescut de aproape 5 ori

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a realizat în primul semestru al anului un profit net de 4,646 miliarde de lei, de aproape cinci ori mai mare faţă de perioada similară a anului trecut.

Veniturile din vânzări au urcat de două ori şi jumătate, de la 10,12 miliarde lei în prima parte a anului trecut, la 25,58 miliarde lei în prima parte a acestui an, pe fondul creșterii prețului la țiței și gaze naturale.

Prețul mediu realizat la țiței de grupul OMV Petrom în primul semestru a fost de 90,97 dolari per baril, comparativ cu 54,61 dolari în perioada similară a anului trecut, ceea ce reprezintă o creștere de 67%.

ADVERTISING

Christina Verchere, directorul general al OMV Petrom, a precizat că producţia internă de energie a României s-a diminuat cu 8%, în primele şase luni ale anului, iar cererea de energie a scăzut cu 5%.

"Ceea ce vedem în acest context de piaţă volatil este că preţurile încep deja să distrugă cererea. Acest lucru este mai vizibil în cazul gazelor şi energiei şi mai puţin în cazul carburanţilor", a spus Verchere.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇