Prețurile carburanților vor fi compensate și ar scădea cu 1 leu pe litru, printr-un mecanism pregătit de Guvern

Prețurile carburanților vor fi compensate și ar scădea cu 1 leu pe litru, printr-un mecanism pregătit de Guvern

Liderii coaliţiei au decis instituirea, timp de cel puțin 3 luni, a unui mecanism de compensare parţială a preţului la pompă al carburanţilor, au declarat surse guvernamentale.

Executivul se va reuni, joi de la ora 11:00, în şedinţă pentru a pune la punct ultimele detalii privind această măsură, au adăugat sursele citate de News.ro.

Profit.ro scrie că prețurile ar urma să scadă cu aproximativ 1 leu / litru, în urma aplicării acestui mecanism.

Premierul Nicolae Ciucă a participat, miercuri, la şedinţa coaliţiei, o întâlnire informală cu liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce în cursul dimineţii a avut o întâlnire, la sediul Guvernului, cu miniştrii Energiei şi Finanţelor, pentru găsirea de soluţii privind preţurile majorate la carburanţi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a confirmat că în cursul dimineaţii de miercuri a avut o întâlnire, la Palatul Victoria, cu miniştri şi secretari de stat de la Ministerul Energiei şi Ministerul Finantelor, alături de conducerea ANAF şi a Consiliului Concurenţei, precum şi Secretarul General al Guvernului.

Potrivit lui Dan Cărbunaru, tema a fost legată de soluţii pentru gestionarea situaţiei preţurilor la carburanţi. El a adăugat că aceste soluţii urmează să fie stabilite şi comunicate până joi.

PSD a transmis, miercuri, soluţiile pentru reducerea preţurilor la combustibili prin plafonare, respectiv introducerea unui preţ maximal sau limitarea adaosului pe lanţul comercial, arată un comunicat de presă al formaţiunii.

Social-democraţii au afirmat că Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţia Ministerului Energiei toate datele necesare pentru o reglementare justă în acest domeniu, iar experţii PSD sunt pregătiţi să vină în sprijinul Ministerul Energiei pentru elaborarea actului normativ.

În schimb, liberalii au susţinut că sunt o serie de măsuri fiscale prin care poate fi atenuată creşterea preţului la carburanţi, iar Ministerul Finanţelor trebuie să analizeze pârghiile prin care poate să acţioneze pentru a induce o scădere a preţului de la pompă.

Urmărește știrile spotmedia.ro și pe Google News