Prețul aurului a depășit pentru prima dată valoarea maximă atinsă în 2011

Prețul aurului a depășit pentru prima dată valoarea maximă atinsă în 2011

Prețul aurului a trecut miercuri de 1.800 de dolari pe piețele internaționale, depășind pentru prima dată valoarea maximă atinsă în 2011.

De data aceasta recordul este atins la începutul crizei economice, spre deosebire de precedentul care se înregistra la finalul recesiunii.

Specialiștii pun această creștere pe seama îngrijorărilor privind apariți unui nou val al pandemiei de COVID-19, scrie Business Insider.

Oficialii FED au avertizat deja că un al doilea val de pandemie ar putea îngheța o redresare economică, iar Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a spus recent că daunele cauzate de noul coronavirus pe piața muncii sunt „mult mai grave” decât cele din ​​timpul crizei financiare.

ADVERTISING

Astfel, valul de informații alarmante i-a împins pe investitori să apeleze la aur, iar analiștii spun că este o bună metodă pentru investiții.

Goldman Sachs se așteaptă ca prețul aurului să mai crească, având în vedere că ratele dobânzilor vor rămâne aproape de zero pentru anii următori, iar dolarul american se confruntă cu presiuni semnificative.

"După cum am mai spus, cererea de investiții în aur tinde să crească în stadiul incipient al redresării economice”, afirmă analiștii Goldman Sachs.

Și în România prețul aurului e în creștere

Prețul aurului este în creștere și în România. Miercuri, Banca Națională a României a cotat gramul de aur la 248,8638 lei, în creștere față de marți când a valorat 245,3126 lei.

ADVERTISING

Luni, prețul unui gram de aur a fost cotat la BNR la 244,6054 lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇