Premierul anunță creșteri de fonduri la câteva ministere

Premierul anunță creșteri de fonduri la câteva ministere

Premierul Ludovic Orban a anuțat că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetară va fi dezbătut în primă lectură în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Potrivit proiectului, vor exista creşteri de fonduri la câteva ministere, printre care Ministerul Sănătăţii, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi Ministerul Agriculturii.

Declarațiile premierului Ludovic Orban după participarea la Topul Național al Firmelor 2020, ediția a XXVII-a

Declarațiile premierului Ludovic Orban după participarea la Topul Național al Firmelor 2020, ediția a XXVII-a#LudovicOrban #TopulNationalalFirmelor2020 #Romexpo #CCIR

Posted by Guvernul României on Tuesday, November 17, 2020

"Vom avea în primă lectură ordonanţa de urgenţă privind rectificarea bugetului, vor exista creşteri la câteva ministere.

În primul rând, Ministerul Sănătăţii, va fi o creştere de cel puţin 1 miliard, care, evident, este o creştere necesară pentru a face faţă creşterii cheltuielilor sistemului de sănătate în lupta anti COVID.

De asemenea, vom avea o creştere la investiţii, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Vom avea, de asemenea, o creştere la Ministerul Agriculturii, unde trebuie să finalizăm plăţile pentru despăgubirea fermierilor ale căror suprafeţe au fost afectate de secetă, de asemenea, să suplimentăm pentru a susţine financiar câteva forme de sprijin ale fermierilor.

Sunt principalele creşteri, dar vom avea proiectul de ordonanţă în primă lectură la şedinţa de Guvern de mâine", a declarat Ludovic Orban, marţi, după participarea la Topul Naţional al Firmelor 2020, întrebat despre rectificarea bugetară anunţată de guvern.

Citește și: