Premieră în România: Plățile contactless prin dispozitivele smart Xiaomi sunt disponibile acum pentru clienții BCR cu carduri Mastercard

Premieră în România: Plățile contactless prin dispozitivele smart Xiaomi sunt disponibile acum pentru clienții BCR cu carduri Mastercard

Clienții Băncii Comerciale Române, posesori de carduri de debit sau de credit Mastercard, sunt primii din România care vor putea face plăți contactless și cu dispozitive smart Xiaomi. Funcția NFC va fi disponibilă pe trei dintre cele mai de succes dispozitive inteligente Xiaomi: brățara Mi Smart Band 6 NFC, precum și ceasurile Xiaomi Watch S1 și Xiaomi Watch S1 Active. 

Ne bucurăm că, prin această colaborare cu Mastercard și Xiaomi, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive inteligente din lume, extindem disponibilitatea plăților contactless pentru clienții noștri și, implicit, a gamei de wearables din România ce pot face operațiuni prin NFC. Plățile contactless sunt sigure, rapide și pot fi făcute acum aproape oriunde, în condițiile în care acum există aproximativ 300.000 de terminale de plată de tip POS în întreaga țară. Așa că ne încurajăm clienții să-și înroleze cardurile, pentru a beneficia de libertatea, confortul și siguranța deplină a portofelelor virtuale”, a declarat Florin Pintilie, Șef Departament Dezvoltare Produse Carduri, BCR.

ADVERTISING

În colaborare cu Mastercard și BCR, aducem în atenția publicului dispozitivele Mi Smart Band 6 NFC, Xiaomi Watch S1 și Xiaomi Watch S1 Active, care oferă de acum o modalitate rapidă, sigură și convenabilă de a plăti. Încheierea acestor parteneriate în România este un pas foarte important pentru noi. Suntem convinși că gama wearables va fi esențială pentru ecosistemul plăților. Acestea sunt mai eficiente ca oricând, indiferent dacă este vorba despre plata alimentelor zilnice, a transportului public sau pur și simplu pentru a lua o cafea în timpul rutinei zilnice”, a spus Gabriel Fârtat, Go to Market Manager AIoT Xiaomi Romania. 

Mastercard lucrează constant la dezvoltarea de tehnologii inovatoare, care integrează în siguranță și cu ușurință plățile în viața de zi cu zi a oamenilor. Un astfel de exemplu sunt dispozitivele wearables, un accesoriu de nelipsit pentru monitorizarea activității fizice și nu numai. Noile versiuni de wearables Xiaomi îmbunătățesc interacțiunea fizică-digitală și oferă acum, pe lângă funcțiile clasice, și posibilitatea de a plăti contactless. Datorită tehnologiei Mastercard Digital Enablement Service, datele cardului sunt înlocuite cu un token unic pentru a securiza fiecare tranzacție, în orice situație de cumpărare și folosind orice dispozitiv. Ne bucurăm că, alături de BCR, le oferim clienților noștri încă un instrument de plată și posibilitatea să achiziționeze tot ceea ce își doresc, în deplină siguranță”, a declarat Ana Pochi, Account Management Director, Mastercard România.

ADVERTISING

Pentru activarea plăților NFC, cardurile trebuie înrolate în Xiaomi Pay în câțiva pași simpli:

  • Adăugarea cardului în aplicația Xiaomi Wear (Android) sau Xioami Wear Lite (iOS);
  • Setarea unei parole pe dispozitivul Xiaomi;
  • Introducerea datelor de card;
  • Activarea opțiunii de plată prin introducerea codului primit prin SMS.

Banca Comercială Română

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 322 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproape 1.700 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 

ADVERTISING

Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT. Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

Xiaomi este unul din cele mai mari mari branduri de telefoane inteligente la nivel mondial. Cota de piață a companiei în ceea ce privește livrările de smartphone-uri s-a clasat pe locul 3 la nivel global în primul trimestru din 2022. Compania a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu 478 de milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri, la data de 31 martie 2022. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de piețe din întreaga lume. În august 2021, compania a fost listată pentru a treia oară în topul Fortune Global 500, urcând pe poziția 338, ceea ce reprezintă un avans de 84 de locuri față de 2020.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Mastercard

Mastercard, www.mastercard.ro, este o companie de tehnologie în industria globală de plăți. Misiunea noastră este să generăm și să dezvoltăm o economie digitală atotcuprinzătoare, care să ofere tranzacții sigure, simple, inteligente și accesibile, în beneficiul tuturor, de pretutindeni. Prin transfer de date sigur și prin rețele impenetrabile, prin parteneriate și cu pasiune, inovațiile și soluțiile noastre le permit persoanelor fizice, instituțiilor financiare, guvernelor și companiilor să își atingă potențialul maxim. Coeficientul nostru de decență (DQ) este pilonul de bază al culturii care ne reprezintă și pe care se sprijină tot ceea ce facem în companie și în afara ei. Conexiunile noastre acoperă peste 210 țări și teritorii, astfel încât construim o lume sustenabilă care le oferă tuturor accesul la posibilități de neprețuit. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇