Piața de forță de muncă din România a devenit treptat, în ultimii ani, din ce în ce mai interesată de importul de personal din Asia, pentru a răspunde nevoilor de business

Piața de forță de muncă din România a devenit treptat, în ultimii ani, din ce în ce mai interesată de importul de personal din Asia, pentru a răspunde nevoilor de business

Având în vedere faptul că, în ultimii ani, piața de forță de muncă din România a devenit tot mai interesată de importul de personal din Asia, pentru a răspunde nevoilor de business, numărul oamenilor care au apelat la aceste servicii a crescut. Pentru anul 2023, Guvernul a stabilit că va acorda 100.000 permise de muncă, număr similar celui aprobat pentru 2022, dar în creștere semnificativă față de anii anteriori, când a fost 60.000, respectiv 40.000 lucrători. 

Categoric, România actuală oferă mai multe oportunități personalului asiatic decât în anii precedenți. În clipa de față, numeroase companii se ocupă cu plasarea de forță de muncă calificată și necalificată din Asia în România, iar una dintre cele mai bune dintre ele, cu focus pe recrutarea personalului din Asia, dar și cu partea de integrare și cu un respect deosebit pentru oameni, este The People House. Înființată în 2021, vine cu valoare adăugată pe piață prin procesul de selecție foarte riguros și orientat către identificarea oamenilor stabili, fideli și eficienți printr-un proces de recrutare etic. Până în prezent, faptul că piață a fost orientată pe cantitate, nu pe calitate, fiind în creștere, a dus la cazuri în care muncitorii au fugit sau nu au performat, întrucât partea de integrare, învățare și adaptare la cultura locală nu a fost luată în considerare suficient. De aceea, unicitatea The People House constă în faptul că desfășoară un proces de selecție cu mai multe etape, folosind, la nevoie, și teste psihometrice pentru a se asigura că aleg candidații care să răspundă nevoilor clienților atât prin profil, cât și prin calitatea pe care o vor dovedi în munca din România. De asemenea, acordă o importanță aparte procesului de integrare și învățării normelor culturale române, pentru a se asigura că, odată ajunși în România, oamenii se adaptează și au o experiență de lucru pozitivă de lungă durată.

ADVERTISING

„Cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l construi." – Abraham Lincoln 

Melania Jaravete, Managing Partner The People House International, consideră că experiența de peste 20 de ani a membrilor echipei în recrutare, combinată cu cea a partenerilor lor din Nepal, India, Sri Lanka, Egipt, Cipru, Filipine, Pakistan și Vietnam este răspunsul ideal pentru o experiență de succes și găsirea oamenilor potriviți.

Așadar, această companie reprezintă soluția pentru antreprenorii care au nevoie de forță de muncă stabilă, serioasă și productivă, care combină experiența de recrutare solidă cu o rețea de parteneri testați pentru a oferi un proces de calitate și oameni potriviți. Plecând de la deziderate de calitate, au depășit cu succes pașii de start-up și au construit un portofoliu de clienți stabili, cu afaceri în dezvoltare și care apreciază colaborarea cu ei tocmai datorită seriozității și stabilității echipelor pe care le-au format cu ajutorul lor. Astăzi, colaborează cu succes cu parteneri din mai multe țări asiatice pentru a oferi candidați potriviți, experimentați, dedicați și disponibili rapid clienților lor.

ADVERTISING

În plus, reprezentații The People House au afirmat faptul că se așteaptă ca cererea de forță de muncă să crească, în contextul ridicării nivelului de trai și așteptărilor tot mai mari ale românilor de la locul de muncă, atât privind salariile, cât și privind avantajele, beneficiile și flexibilitatea. Ca atare, cererea pentru personalul din Asia va crește, deoarece calitatea și dedicarea acestora provine dintr-o cultură a muncii înrădăcinată și, totodată, din nevoia lor de a-și susține familiile de acasă.