Peste 930 de kilograme de peşte şi icre au fost confiscate de inspectorii ANSVSA în piețele din București: Amenzi de 54.000 de lei

Peste 930 de kilograme de peşte şi icre au fost confiscate de inspectorii ANSVSA în piețele din București: Amenzi de 54.000 de lei

Inspectorii ANSVSA a dat, joi, amenzi în valoare de 54.000 în pieţele agroalimentare din Bucureşti în care se comercializează peşte şi produse din pescuit. De asemenea, peste 930 de kilograme de peşte şi icre au fost confiscate, comercianţii neavând documente de provenienţă.

”Inspectori sanitar-veterinari au participat astăzi la o acţiune comună de control cu reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai Direcţiei de Ordine Publică-Serviciul Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol. Verificările au vizat unităţi de comercializare a peştelui şi produselor din pescuit din pieţele agroalimentare: Bucur-Obor, Titan şi Delfinului. Pentru necoformităţile constatate s-au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 54.000 de lei”, a transmis, joi seară, ANSVSA.

ADVERTISING

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 935,532 kilograme de peşte şi produse din pescuit (icre), pentru care nu existau documente de provenienţă şi nu putea fi stabilită trasabilitatea. Întreaga cantitate de produse a fost dirijată către unităţi de neutralizare.

”Neconformităţile sancţionate au fost cele cu privire la trasabilitatea produselor comercializate, neîntreţinerea spaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite, etichetarea necorespunzătoare, precum şi depozitarea necorespunzătoare”, a mai transmis ANSVSA.

ADVERTISING

În București s-au dat amenzi de 95.000 de lei, în urma unor controale la cluburi, baruri şi terase


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇