Pavăl Holding devine cel mai mare proprietar român de birouri

Pavăl Holding devine cel mai mare proprietar român de birouri

Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al familiei Pavăl, devine cel mai mare proprietar de birouri român, cu un portofoliu care trece de 800 de milioane de euro şi poate găzdui 35.000 de angajaţi.

Bitdefender, Thales, MassMutual, BAT, London Stock Exchange, NN sunt doar câteva nume care intră în portofoliul de chiriaşi ai Pavăl Holding odată cu achiziţia portofoliului de birouri al CA Immo din România.

Fraţii Pavăl au achiziţionat din 2018 şi până în prezent proiecte de birouri închiriate integral, cu portofolii care includ companii de tip „blue chip“ – chiriaşi internaţionali sau locali pentru care de obicei proprietarii de birouri „se bat“ pentru a-i avea în clădire.

ADVERTISING

Spre exemplu, în cea mai recentă tranzacţie, principalul chiriaş al U Center este compania Endava alături de booking.com.

În proiectul The Bridge, primul din zona Orhideea din Capitală şi cel care a dus în prim-plan piaţa de centru-vest a Bucureştiului, chiriaşul-cheie era BCR, iar ulterior au venit cei de la IBM şi Molson Coors.

Acum prin preluarea portofoliului CA Immo, Pavăl Holding deţine şi Orhideea Towers, clădirea din faţa The Bridge unde sunt companii precum Bitdefender, Thales, MassMutual şi Finastra.

ADVERTISING

„Prin această achiziţie recon­firmăm încrederea noastră în potenţialul pe termen lung al sectorului imobiliar, securizând clădiri performante de birouri, de clasa A, în locaţii ireplicabile din Capitală.

În plus, ne bucurăm să preluăm şi echipa locală de management, o echipă bine sudată şi experimentată, care va continua să asigure succesul acestui portofoliu“, spune Karina Pavăl (foto), vicepreşedinte Pavăl Holding, într-un comunicat al avocaţilor de la KPMG Legal-Toncescu, implicați în tranzacție.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇