Până la 1 decembrie, vor fi dați în folosință încă 16-17 km din A1 (Video)

Până la 1 decembrie, vor fi dați în folosință încă 16-17 km din A1 (Video)

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Sibiu, că până în jurul datei de 1 decembrie, vor mai fi dați în folosință circa 16-17 km din autostrada A1 Sibiu – Piteşti.

„Am început ziua pe tronsonul Piteşti – Curtea de Argeş, pe lotul 5 din tronsonul Sibiu-Piteşti, la celălalt capăt faţă de Sibiu – Boiţa. Termenul de finalizare, conform contractului, ar trebui să fie septembrie 2025, sunt aproximativ 30 de kilometri de autostradă.

La ce am văzut azi, împreună cu colegii mei de la Ministerul Transporturilor, pot să vă spun că sunt undeva în jur de 80% gata (lucrările - n.r.) şi sunt extrem de optimist că până undeva în jurul datei de 1 decembrie, vom putea da în circulaţie cel puţin jumătate din acest tronson, adică primii 16-17 kilometri de la Bascov, de unde se intră pe Valea Oltului până la descărcarea de la Băiculeşti", a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

Progres bun pe Secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Pitești (A1)!Am verificat astăzi activitatea pe șantierul acestei secțiuni, unde constructorul italian a ajuns la un progres fizic de 79%.Din toți cei 30,35 km ai acestei secțiuni, cuprinse între Pitești și Curtea de Argeș, cele mai avansate lucrări sunt pe primii 16 km (între Nodul Băiculești și Nodul Bascov), pe care circulația ar putea fi deschisă anul acesta.Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor pe întreaga secțiune este 2025.

Publicată de Sorin Grindeanu pe Vineri, 6 septembrie 2024

Ministrul Transporturilor a precizat că pe celălalt tronson, de la Curtea de Argeş la Tigveni, lucrările înaintează bine, cele două tunele fiind efectuate în proporţie de peste 50%.

ADVERTISING

El a menţionat că dacă se va merge în acest ritm, lucrările ar putea fi finalizate la sfârşitul anului viitor, deşi termenul de finalizare a lucrărilor pentru acest tronson este luna mai a anului 2026.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇