Marea Britanie pregătește o creștere uriașă a taxelor, pentru a combate efectele pandemiei

Marea Britanie pregătește o creștere uriașă a taxelor, pentru a combate efectele pandemiei

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o crestere uriașă a taxelor pentru a acoperi ”gaura” lăsată de pandemia de coronavirus în finanțele publice din Regat.

Creșterea taxelor ar urma să fie impusă de cancelarul britanic Rishi Sunak și ar trebui să aducă în bugetul statului 20-30 de miliarde de lire sterline pe an, potrivit publicațiilor The Telegraph și The Sunday Times, citate de Reuters.

Unele dintre măsuri ar urma să fie anunțate într-o declarație a ministrului Bunak privind bugetul pentru aceasta toamnă.

ADVERTISING

Cu toate acestea, oficialii cabinetului Boris Johnson se opun unei majorări de taxe pentru votanții mai înstăriti și propun, în schimb, o scădere a cheltuielilor, noteaza The Telegraph.

Măsurile de susținere, costisitoare

Datoria publică a Marii Britanii a depășit 2 trilioane de lire sterline, amplificată de măsurile de urgență luate de Sunak pentru schema de menținere a locurilor de muncă, reducerea de taxe pentru afaceri și consumatori, inclusiv voucherele primite de britanici pentru a lua masa în oraș, ca măsură de susținere a segmentului HoReCa.

ADVERTISING

Sunak declara anterior că unele taxe vor trebui să crească pe termen mediu, dar că este presat să ofere mai multă susținere pentru angajatori - în locul cărora statul a plătit 80% din salarii pentru ca oamenii să-și păstreze locul de muncă - odată cu finalizarea programului de susținere, la sfârșitul lunii octombrie.

Cicatrice economice

Stephen Barclay, secretarul Trezoreriei, a refuzat să comenteze măsurile vehiculate în presă.

”Obiectivul real este să reducem urmele economice lăsate de COVID. Cu cât mai mult putem limita cicatricele economice, cu atât mai flexibili vom mai fi în organizarea bugetului”, a declarat acesta pentru Times Radio.

ADVERTISING

Citește și:

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇