Iohannis: În actualul exercițiu bugetar, România a avut dreptul la 44 miliarde de euro. Ne luptăm pentru o sumă mai mare

Iohannis:  În actualul exercițiu bugetar, România a avut dreptul la 44 miliarde de euro. Ne luptăm pentru o sumă mai mare

Președintele Klaus Iohannis a susținut, vineri, de la Palatul Cotroceni, o declarație de presă pe tema fondurilor europene destinate României.

Declarația a avut loc după ce Klaus Iohannis a participat, vineri dimineață, la reuniunea Consiliului European, prin videoconferință.

Temele abordate în cadrul reuniunii au fost bugetul multianual pentru 2020 - 2027 și fondul de revenire economică.

Șeful statului a spus că în actualul exercițiu bugetar țara noastră a avut dreptul la 44 miliarde de euro, însă pentru viitor se dorește ca România să obțină atât mai mulți bani, cât și condiții de implementare favorabile.

ADVERTISING

SpotMedia.ro a prezentat, în format LIVE TEXT, declarația șefului statului:

Azi dimineață am participat la reuniunea Consiliului European, prin videoconferință. Cele mai importante două teme discutate au fost bugetul multianual pentru 2020 - 2027 și fondul de revenire economică.

Avem câteva vești foarte bune, ne-am înțeles să discutăm în continuare despre buget și fond la pachet, să le îmbinăm. Pe de altă parte, s-a văzut în videoconferință că încă este nevoie de discuții pentru a pune toate lucrurile la punct.

ADVERTISING

Nu toată lumea este lămurită cum trebuie abordată suma finală pentru fondul de recuperare și trebuie să mai discutăm alte condiții în care se pot acorda sumele.

Ce este important pentru noi: în actualul exercițiu, România a avut dreptul la 44 miliarde de euro. Eu și întreaga echipă a României ne luptăm să obținem o sumă mai mare pentru următorul exercițiu bugetar și ne luptăm să obținem condiții de implementare favorabile pentru România.

Asta înseamnă bani pentru dezvoltare economică, mediu, sănătate, autostrăzi și căi ferate, pentru apă și canalizare, educație, energie regenerabilă și multe alte lucruri.

ADVERTISING

Cred că este evident că România are nevoie de bani europeni pentru a ajunge din urmă media țărilor din Uniunea Europeană. Aceasta este ambiția noastră și în continuare ne vom întâlni într-un format fizic în Consiliul European, la mijlocul lunii iulie, când voi continua să mă implic să obținem cât mai mult pentru România.

Vă mulțumesc!

https://www.facebook.com/guv.ro/videos/271272807445594/


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇