Business propriu vs. franciză. O idee de afacere cu 8.000 de euro

Business propriu vs. franciză. O idee de afacere cu 8.000 de euro

Afacere de la zero sau franciză? Întrebarea e pe buzele multor aspiranți la statutul de antreprenor, dar, analizate la rece, lucrurile stau destul de simplu: A avea o afacere proprie este, în cea mai mare parte, un demers riscant. A avea o afacere în franciză presupune, însă, mai puține riscuri.

Asta se datorează faptului că modelul, produsele și dinamica business-ului sunt testate de un număr mare de persoane, pentru o perioadă lungă de timp.

Astfel, partenerii pot învăța din greșelile altora și au posibilitatea să urmeze o cale deja bătătorită spre succes.

Cu o afacere creată de la zero, investițiile de timp și efort sunt foarte mari, în special pentru a crește și dezvolta business-ul.

ADVERTISING

Ce oferă francizorul este un sprijin necondiționat tuturor partenerilor și ajutor ori de câte ori au nevoie.

Idee de afaceri: Educația IT

Educația, spre exemplu, este un domeniu care a fost întotdeauna la modă și în creștere, în special în rândul părinților.

În ultimii ani, "lecțiile de programare" au devenit noile "lecții de engleză" - toată lumea ar trebui, cel puțin, să înțeleagă programarea pentru a nu rămâne în urmă față de tendințele viitorului și ritmului de dezvoltare a pieței muncii.

Datorită creșterii rapide a industriei IT&C, se observă și o creștere semnificativă, de la an la an, a cererii pentru cursuri de programare dedicate copiilor și adolescenților, nu doar adulților.

ADVERTISING

Tot mai mulți părinți observă beneficiile înscrierii copiilor la astfel de cursuri, deoarece ei își dezvoltă unele dintre cele mai importante abilități, atât de necesare în secolul XXI, și anume: gândirea critică și analitică, capacitatea de a rezolva probleme și alfabetizarea digitală în ansamblu.

Avantajele unei francize

Unul dintre cele mai bune aspecte ale francizei o reprezintă susținerea.

Noi, spre exemplu, oferim peste 50 ore de instruire online și întâlniri video, care sunt oferite înainte de lansarea unei noi locații și care acoperă subiecte precum: dezvoltarea afacerii, training de software și produs, marketing, metodologia de predare, noțiuni de bază de programare și multe altele.

ADVERTISING

Datorită resurselor și know-how-ului oferit, nu este necesară o experiență anterioară în industria IT pentru a deveni proprietarul unui mic business.

Avantajele unei francize vin și din punct de vedere financiar, întrucât investițiile sunt mult mai mici decât dacă ai porni o afacere de la zero.

În cazul nostru, spre exemplu, o nouă filială poate fi înființată cu o investiție de doar 8.000 de euro pentru o singură locație.

Cifra de afaceri anuală depinde de mai multe criterii, majoritatea fiind legate de proprietarul francizei.

Spre exemplu: numărul de cursanți, numărul de locații deținute, prețul cursurilor și multe altele. Pentru a simplifica într-o singură propoziție: cu cât mai mult timp și efort investesc partenerii în creșterea centrului, cu atât mai mare va fi și cifra de afaceri.

Unii dintre partenerii noștri au început cu o singură locație, într-un oraș mic, și și-au extins prezența în mai multe orașe din țară. În fond, performanța propriei afaceri depinde, în cea mai mare parte, de cel care o deține.

Niciodată nu a fost un moment mai bun decât acum pentru a deschide propriul business, credem noi. Mai mult, avem o zicală: "Cea mai bună zi pentru a începe a fost ieri, dar a doua cea mai bună zi este astăzi" – extrem de adevărată pentru persoanele care își doresc să urmeze calea antreprenoriatului.

Autor: Polly Yankova, fondator al rețelei MindHub

Citește și: Programare de la 6 ani? De ce interacțiunea cu tehnologia, de la vârste cât mai fragede, este extrem de utilă


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇