Guvernul tot nu a stabilit cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie. Cîțu: Decizia este una politică

Guvernul tot nu a stabilit cu cât vor crește pensiile de la 1 septembrie. Cîțu: Decizia este una politică

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a explicat, vineri seară, că procentul de creştere a pensiilor va fi stabilit de Guvern, iar decizia este una politică.

Indiferent de procentul stabilit, spune Cîţu, ”vom acomoda din buget”, mai ales că situaţia economică este ”peste aşteptări”.

Eu am spus că Ministerul de Finanţe a venit cu o propunere, decizia este una politică. Decizia finală, cu cât vor creşte pensiile de la 1 septembrie, 14 la sută, dacă aceasta va fi decizia, o vom acomoda din acest buget şi vom merge mai departe. Toată situaţia economică este peste aşteptări.

ADVERTISING

Aşa cum ne uitam în ianuarie, în martie, vedeam lucrurile negativ, economia a răspuns foarte bine, măsurile pe care le-am luat au avut impact pozitiv, vedem că sunt zone din economie unde se întoarce creşterea economică, vedem zone de consum, avem o creştere în continuare”, a spus Cîțu.

Ministrul Finanţelor a adăugat că ”se va merge pe o creştere a punctului de pensie, eşalonat”.

ADVERTISING

Se va merge pe o creştere a punctului de pensie, bineînţeles eşalonat. Aşa cum am spus, dublăm alocaţiile până în 2022, vom creşte pensiile cu procentul pe care ni-l cere legea, dar cu o altă eşalonare. Este o măsură pe care cei de la PSD deja o aprobaseră în guvern, doar că nu au venit să v-o spună. O vom prezenta în viitor”, a mai declarta ministrul.

Miercuri, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat că ministerul pe care îl conduce a propus o creştere a pensiilor, de la 1 septembrie, cu 10%, dar că premierul ar putea decide un procent mai mare de creştere.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇