Guvernul împrumută peste 200 de milioane de euro ca să restaureze Opera, Muzeul Antipa și Biblioteca Batthyaneum

Guvernul împrumută peste 200 de milioane de euro ca să restaureze Opera, Muzeul Antipa și Biblioteca Batthyaneum

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, un memorandum pentru contractarea unui împrumut de 209 milioane euro la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru proiectul „Temelii culturale”.

Potrivit acestuia, proiectul vizează dezvoltarea patrimoniului cultural român. Astfel, va fi restaurată în totalitate şi modernizată clădirea Operei Naţionale din Bucureşti, va fi restaurată Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia şi va fi construit un corp nou pentru Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

ADVERTISING

„Este vorba despre un memorandum aprobat de Guvern pentru contractarea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru proiectul 'Temelii culturale', care vizează salvarea unor monumente istorice şi/sau construirea de clădiri cu destinaţie culturală.

Valoarea totală estimată a proiectului se ridică la 262 milioane euro, iar valoarea împrumutului contractat va fi de circa 209,6 milioane euro", a precizat Constantin într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇