Ești în căutarea unei case de marcat? Iată de ce criterii depinde o alegere buna!

Ești în căutarea unei case de marcat? Iată de ce criterii depinde o alegere buna!

Casa de marcat este un dispozitiv necesar tuturor operatorilor economici retail care au obligația de înregistrare a tranzacțiilor și de emitere a bonurilor fiscale.

Altfel spus, toți operatorii economici care prestează servicii sau livrează bunuri direct către populație au obligația de a folosi casa de marcat. Acest aparat modern și compact ține evidența fluxului de numerar și încorporează o mulțime de alte funcții ce contribuie la eficientizarea activității dintr-o unitate comercială. 

Următoarele sfaturi le pot fi de folos persoanelor care se află în căutarea unei case de marcat potrivite pentru afacerea lor, aceasta fiind o investiție pe termen lung: 

ADVERTISING

Achiziționarea casei de marcat se face în funcție de specificul afacerii 

În momentul alegerii unei case de marcat, trebuie să se ia în considerare specificul afacerii și perspectivele de viitor. Sectorul în care se încadrează afacerea respectivă poate fi definitoriu, precum și stocul de produse sau lista de servicii prestate sau cele care urmează să apară pe stoc în viitorul apropiat. 

De exemplu, într-un magazin de haine cu o mulțime de articole, se va înregistra un număr mare de tranzacții, ceea ce indică necesitatea utilizării unei case de marcat care să aibă capacitatea de a inventaria toate produsele.

ADVERTISING

În schimb, o afacere mică nu va căuta să își doteze unitatea cu un aparat care stochează un număr prea mare de produse. 

Pentru a evalua mărimea afacerii, se pot lua în calcul nu numai numărul de produse/servicii și tranzacții efectuate la ordinea zilei, ci și numărul de departamente. Un magazin foarte mare, cu mai multe departamente, va avea nevoie de o casă de marcat cu scanner sau o casă de marcat care să poată fi conectată la cântar.  

Pe site-ul Casedemarcat.eu se pot gasi mai multe modele de case de marcat, POS-uri, cititoare de coduri de bare, cantare cu etichetare, imprimante coduri de bare si alte echipamente necesare optimizarii activitatiilor de retail.

ADVERTISING

Securitatea este un aspect care trebuie să primeze în alegerea unei case de marcat

Persoanele care vor să își achiziționeze o casă de marcat trebuie să acorde atenție deosebită unor aspecte care vizează securitatea.

Numerarul trebuie să fie păstrat în siguranță, la fel și informațiile ce țin de inventar. De aceea, trebuie să se aleagă o casă de marcat care protejează banii și bonurile fiscale. Pentru un plus de siguranță, se poate utiliza un sertar metalic cu încuietoare.

Portabilitatea casei de marcat poate fi un factor decisiv 

Antreprenorii pot să aleagă între casele de marcat fixe și casele de marcat mobile. Această posibilitate este general valabilă, atât pentru cei care achiziționează case de marcat în București, cât și pentru cei care cumpără un astfel de aparat pentru o afacere dintr-o localitate din țară.

Dacă achiziționează case de marcat fixe, trebuie să facă această alegere în funcție de dimensiunile spațiului în care se prestează activitatea.

Dacă activitatea se desfășoară în deplasare și nu la sediu sau punctul de lucru al firmei, e nevoie de o casă de marcat portabilă și compactă. 

Astfel, cea mai buna casă de marcat se alege în funcție de câteva criterii: specificul și dimensiunea afacerii, caracteristicile de securitate, portabilitate și, nu în ultimul rând, în funcție de preț.

Operatorii economici care vor să identifice un astfel de aparat fiscal cu caracteristici moderne și la prețuri avantajoase pot accesa oferta magazinului online Casedemarcat.eu, unde vor găsi o diversitate de echipamente fiscale, precum și tehnici moderne adresate sectorului de retail.