Dorești propria ta afacere dar nu știi de unde să începi? Iată 6 pași pentru a-ți deschide o cafenea

Dorești propria ta afacere dar nu știi de unde să începi? Iată 6 pași pentru a-ți deschide o cafenea

Fiecare persoană ajunge, la un moment dat, într-un punct al vieții în care dorește să producă mai mulți bani decât o face deja. Te întrebi cum ai putea face acest lucru? Ei bine, poate să fie mai ușor decât ai crede, trebuie doar să vrei și să muncești pentru ceea ce îți dorești. Dacă visul tău este să îți deschizi propria ta cafenea, iată câteva lucruri pentru care trebuie să le faci, ca afacerea ta să prindă amploare și să aibă succes.

Cele 6 etape ale deschiderii unei cafenele

  1. Creează un plan de afaceri
ADVERTISING

Acesta este primul și cel mai important pas pentru a deschide o cafenea. Un plan de afaceri solid va include cercetări de piață, analize financiare, proiecții de venituri și cheltuieli, precum și un plan de marketing. În plus, acesta ar trebui să includă și o descriere al scopului afacerii, publicul țintă, produsele și serviciile oferite, bugetul și proiecțiile financiare pe termen lung.

  1. Găsește o locație

Este important să alegi o locație bună pentru cafeneaua ta, care să fie ușor accesibilă și vizibilă pentru trecători. Totodată, trebuie să te asiguri că locația este legală pentru a fi utilizată drept cafenea și că îndeplinește toate cerințele de siguranță și sănătate. Asigură-te că este o zonă cu trafic pietonal și rutier, cu acces la transport public și cu vizibilitate bună. Nu în ultimul rând, trebuie să ții cont și de prezența altor afaceri similare în zonă.

ADVERTISING
  1. Asigură-ți o sursă de finanțare

Va fi nevoie de o finanțare inițială pentru a putea achiziționa echipamente, mobilier și materiale necesare pentru a începe afacerea. Aceste costuri pot include și prima parte din chirie, utilități, stocuri, personal și alte costuri de exploatare. Este important să ai un plan de afaceri realist și să găsești surse adecvate de finanțare, fie prin împrumuturi, investitori sau economii personale.

  1. Cumpără echipamente și mobilier

Vei avea nevoie de echipamente de calitate, precum mașini de espresso, aparate de macinat cafea, blendere și alte instrumente de preparare și servire a cafelei. În ceea ce privește cafeaua în sine, poți achiziționa cafea boabe de pe site-ul celor de la Altex, care îți oferă diverse tipuri și cantități de unde poți alege. De asemenea, vor fi necesare și vase, tacâmuri și ustensile de bucătărie. În plus, va trebui să furnizezi mobilier confortabil pentru clienți, cum ar fi mese, scaune sau fotolii și canapele și ulterior poți adăuga obiecte decorative sau de design pentru a da o atmosferă plăcută în localului tău.

ADVERTISING
  1. Obține autorizațiile necesare

În funcție de locația aleasă și de tipul de afacerii pe care urmează să o pornești, poate fi necesar să obții diverse licențe și autorizații, cum ar fi o autorizație de funcționare, o licență pentru vânzarea de alcool sau o licență de utilizare a spațiului public. 

  1. Angajează personal și obține furnizori

Va trebui să angajezi un personal calificat pentru a pregăti și servi băuturile și alimentele, pentru a curăța și întreține cafeneaua și pentru a gestiona tranzacțiile cu clienții. Aici pot fi incluși un barista, un bucătar (în cazul în care trebuie preparate elemente de patiserie) și personal de serviciu. În plus, vei avea nevoie de furnizori de cafea, ceai, lapte, zahăr, alimente, precum și alte consumabile necesare pentru a-ți gestiona afacerea.

În concluzie, doar prin 6 pași și puțină perseverență, poți deschide propria ta cafenea, care să te ajute să îți strangi o anumită sumă de bani sau să îți împlinești un vis mult așteptat. Începe chiar acum drumul afacerii tale! Mult succes!