Deutsche Bank a fost amendată cu 150 milioane de dolari din cauza relaţiei cu un investitor acuzat de trafic sexual cu copii

Deutsche Bank a fost amendată cu 150 milioane de dolari din cauza relaţiei cu un investitor acuzat de trafic sexual cu copii

O agenţie guvernamentală americană a impus o amendă în valoare de 150 de milioane de dolari băncii germane Deutsche Bank, pentru că nu a fost suficient de vigilentă în relaţiile sale cu Jeffrey Epstein, cunoscutul miliardar newyorkez acuzat de trafic de minore.

Autoritatea de reglementare a serviciilor financiare de la New York (DFS) a reproşat băncii germane că a validat sute de tranzacţii în valoare de milioane de dolari, care ar fi trebuit, având în vedere reputaţia miliardarului newyorkez, să îi atragă atenţia, informează AFP.

ADVERTISING

"Băncile sunt în prima linie de apărare când vine vorba de a împiedica criminalitatea prin intermediul sistemului financiar.

În cazul Jeffrey Epstein, chiar dacă ştia care este cazierul său, în mod impardonabil, banca nu a reuşit să detecteze sau să împiedice tranzacţii suspecte în valoare de milioane de dolari", a declarat Linda Lacewell, responsabil al DFS.

Autoritatea a subliniat că aceasta este prima acţiune de acest fel adoptată împotriva unei instituţii financiare pentru relaţiile sale cu Epstein.

ADVERTISING

Jeffrey Epstein a fost găsit decedat la vârsta de 66 de ani în celula sa de la MCC pe 10 august 2019, unde se afla încarcerat în aşteptarea procesului în care urma să fie judecat pentru trafic sexual cu minore.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇