De ce este tot mai populară această formă de finanțare

De ce este tot mai populară această formă de finanțare

În ultima perioadă probabil observi că tot mai multe firme apelează la credite pentru a-și susține și dezvolta activitatea, iar dacă și tu ai o afacere mică sau mijlocie, poate te întrebi de ce acest tip de finanțare a devenit atât de popular. Există mai multe motive pentru care antreprenorii aleg să acceseze diferite soluții de finanțare, iar Omnicredit propune unele foarte avantajoase, de la factoring și scontare, la credit IMM. Află mai departe ce presupune un astfel de credit.

Acces rapid la finanțare

Una dintre principalele atracții ale creditului IMM este accesul relativ simplu la finanțare, iar în comparație cu alte tipuri de împrumuturi, procesul de aplicare este mai rapid, fără birocrație. Omnicredit, prima platformă fintech de micro finanțare din România propune proceduri simple pentru ca antreprenorii să nu piardă timpul cu documentația necesară obținerii creditului. Așadar, dacă ai nevoie de bani rapid pentru a investi în echipamente, a-ți plăti furnizorii sau a-ți extinde afacerea, un credit IMM poate fi soluția ideală și ai posibilitatea de a alege un tip de credit care se potrivește perfect cu obiectivele tale de dezvoltare.

ADVERTISING

Condiții atractive

O altă explicație pentru popularitatea creditului IMM este faptul că se oferă condiții de creditare flexibile. Pentru a atrage cât mai mulți clienți din segmentul IMM, multe instituții financiare au ajustat politicile de creditare astfel încât să fie mai atractive pentru antreprenori. În prezent, poți găsi credite cu dobânzi avantajoase, condiții de rambursare adaptate fluxului tău de numerar și perioade de grație, ceea ce îți permite să te concentrezi pe creșterea afacerii fără a fi stresat de plăți imediate.

Sprijin pentru dezvoltare și extindere

Creditul IMM este, de multe ori, cheia care îți poate deschide ușa către oportunități de dezvoltare. Dacă până acum ai fost limitat de lipsa capitalului, un credit IMM îți poate oferi resursele necesare pentru a investi în noi echipamente, tehnologii sau chiar pentru a-ți extinde echipa. În plus, poate fi soluția perfectă dacă vrei să intri pe noi piețe, să lansezi produse noi sau să îți diversifici oferta de servicii și poate să îți ofere acel impuls financiar de care ai nevoie pentru a profita de oportunitățile de moment. De exemplu, poate ai găsit un furnizor care îți oferă un discount semnificativ pentru achiziții mari, dar nu ai fonduri suficiente în acel moment, însă cu ajutorul unui credit IMM, poți valorifica aceste ocazii și să obții un avantaj competitiv.

ADVERTISING

Flexibilitate în utilizarea fondurilor

Atunci când apelezi la acest tip de credit nu ești limitat la o destinație fixă pentru banii primiți, astfel că poți folosi fondurile pentru orice ai nevoie în afacerea ta, fie că este vorba de capital de lucru, investiții în infrastructură, plata furnizorilor sau lansarea de noi proiecte. Flexibilitatea îți permite să răspunzi rapid la schimbările din piață și să te adaptezi la noile condiții economice și îți oferă libertatea de a lua decizii strategice fără a fi constrâns de o anumită destinație pentru banii împrumutați.

Îmbunătățirea relației cu partenerii

Accesul la un credit IMM te ajută să îți îmbunătățești relațiile cu partenerii de afaceri deoarece atunci când ai un flux de numerar constant și poți efectua plăți la timp, furnizorii vor fi mai dispuși să îți ofere condiții mai bune. În plus, dacă partenerii tăi de afaceri văd că ai o situație financiară stabilă și că îți îndeplinești obligațiile contractuale fără întârzieri, vei câștiga încredere și respect în comunitatea de afaceri. Aceasta poate duce la noi oportunități de colaborare și la extinderea rețelei tale de parteneri.

ADVERTISING

Așadar, totul începe de la o investiție bună, iar Omnicredit este primul partener la care te poți opri!