Cum îți dai seama când ai nevoie de termopane noi

Cold,Fall,Or,Winter,Day.,People,Drinking,Tea,And,R

Printre cele mai apreciate dotări din locuința ta, fie că stai la bloc sau la casă, sunt ferestrele termopan. Te bizui pe ele pentru confort, căldură, lumină naturală, aerisire controlată. Dar, ca la toate obiectele pe care le folosești intensiv zi de zi, pot apărea în timp probleme, mai ales dacă utilizezi modele mai vechi de geamuri termopan. 

Ca să știi cum să alegi cele mai bune ferestre pentru locuința ta, folosește un calculator preț termopane și beneficiezi astfel de o ofertă personalizată, care să-ți rezolve toate problemele pe care le ai cu vechile ferestre. 

Îți prezentăm în continuare câteva detalii utile ca să-ți dai seama când este necesar să înlocuiești ferestrele și ușile din interiorul și exteriorul locuinței cu unele noi, mai eficiente.  

ADVERTISING

Când plătești facturi mai mari la utilități

Atunci când observi că sumele pe care le plătești lunar pentru facturile la gaze și electricitate sunt mai mari decât cele din perioadele similare ale anilor trecuți, iar consumul crește chiar și atunci când temperaturile de afară nu sunt extreme, înseamnă că ai probleme cu izolația ferestrelor termopan și a ușilor de exterior.

Înlocuiește geamurile vechi cu noile modele performante de ferestre termopan cu 3 garnituri de izolare, cu profil PVC de 74mm și 6 camere la interior. Vei beneficia astfel de o temperatură optimă în toate încăperile, indiferent de condițiile meteorologice, deoarece prezența celei de-a treia garnituri pentru izolare asigură etanșeitatea perfectă pentru fiecare ramă, colț sau pervaz.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ia în calcul și utilizarea unor pachete de sticlă 4 anotimpuri (4S) și sticlă Low Emissivity (Low-E) care oferă un randament cu 30% mai bun decât celelalte tipuri de geam, iar pierderile de căldură sunt reduse la minim, chiar și în zonele aflate lângă geam, balcoane sau pereți exteriori. 

Când devine dificil să închizi și să deschizi ferestrele termopan

Utilizarea intensivă a ferestrelor poate duce în timp la defecțiuni ale sistemului de închidere. La aceste probleme contribuie și deformările cauzate de deteriorarea profilelor după ani întregi de expunere la fenomene de îngheț și dezgheț, la ploi și vânt puternic. Atunci când fereastra scârțâie, agață sau nu mai etanșează, este nevoie sa schimbăm ferestrele.

ADVERTISING

Pentru remedierea acestor situații se recomandă tâmplărie cu feronerie de calitate, cu opțiuni de deschidere în 4 trepte, față de 2, cât au majoritatea, cu mecanisme ce previn manevrarea greșită și cu plăcuțe de siguranță care împiedică hoții să pătrundă în locuință. În acest mod vei manevra cu ușurință toate tipurile de ferestre termopan, în condiții de maximă protecție. 

Când apare frecvent condens pe geamurile termopan

Ferestrele se aburesc atunci când sunt temperaturi scăzute afară și apare condensul de câte ori faci un duș fierbinte sau gătești mai mult în bucătărie. Aceste fenomene sunt neplăcute și semnalează un exces de umiditate, iar locuința ta este expusă la igrasie și mucegaiuri.

Ca să rezolvi problema cât mai rapid și să te bucuri de un aer curat în toate încăperile, înlocuiește ferestrele vechi cu termopane premium cu ventilație, care oferă posibilitatea de deschidere în 4 trepte, ca să aerisești casa în mod controlat și să previi acumulările de fum, abur sau mirosuri neplăcute. 

O idee bună este și montarea unor termopane cu deschidere discretă în plan paralel, pe o distanță de doar 6mm, ideală pentru perioadele în care nu ești acasă, dar vrei să păstrezi în locuință același aer curat ca atunci când deschizi larg fereastra în diminețile senine. 

Colaborează cu firme specializate, care îți pun la dispoziție produse certificate la nivel internațional și îți oferă soluții personalizate. Vei achiziționa cele mai moderne termopane la prețuri avantajoase, pe baza unui proiect ajustat în funcție de particularitățile fiecărei încăperi din casă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇