Companiile aeriene din întreaga lume înregistrează zilnic pierderi de 418 milioane de dolari. Aproape 5 milioane de oameni și-ar putea pierde locurile de muncă

Companiile aeriene din întreaga lume înregistrează zilnic pierderi de 418 milioane de dolari. Aproape 5 milioane de oameni și-ar putea pierde locurile de muncă

Companiile aeriene globale pierd zilnic 418 milioane de dolari, a estimat marţi Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA), care a cerut guvernelor să le ofere ajutor suplimentar.

IATA se aşteaptă ca industria aeriană să înregistreze în semestrul doi din 2020 pierderi de până la 77 miliarde de dolari, în situaţia în care restricţiile legate de pandemia de coronavirus (COVID-19) continuă să afecteze călătoriile globale, transmite Reuters.

ADVERTISING

De la declanşarea pandemiei, guvernele au acordat companiilor aeriene 160 miliarde de dolari, prin injecţii de numerar, împrumuturi garantate, subvenţionarea salariilor şi reduceri de taxe.

În mod normal, operatorii aerieni îşi construiesc rezerve de numerar în timpul sezonului de vârf al călătoriilor, la mijlocul anului. Dar anul acesta firmele au înregistrat pierderi, a explicat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

ADVERTISING

"Şi cum nu avem un termen pentru redeschiderea frontierelor fără carantina care ucide călătoriile, nu ne putem baza că sezonul de iarnă ar aduce venituri suplimentare pentru a rezista până în primăvară", a adăugat acesta.

S-ar putea pierde 4,8 milioane de locuri de muncă

Fără ajutor suplimentar de la guverne, riscă să fie pierdute 4,8 milioane de locuri de muncă în industria aviatică, a avertizat IATA.

Instituţia a repetat apelul către pasageri să efectueze testări rapide pentru Covid-19 înainte de a zbura, pentru siguranţa zborurilor şi pentru a se renunţa la carantina care-i ţine pe oameni departe de călătorii.

ADVERTISING

"Din punct de vedere financiar, 2020 va fi cel mai prost an din istoria aviaţiei", afirma recent Alexandre de Juniac. "Comparativ, companiile aeriene din întreaga lume au pierdut 31 de miliarde de dolari în urma crizei financiare globale din 2008 şi 2009. Nu există termen de comparaţie pentru dimensiunea acestei crize", a susţinut el.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇