Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie. Suntem singurii din UE care n-am transpus Directiva pentru mărci

Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie. Suntem singurii din UE care n-am transpus Directiva pentru mărci

Comisia Europeană (CE) a decis, joi, să trimită România în faţa Curţii de Justiţie şi a solicitat sancţiuni financiare, din cauză că ţara noastră nu a comunicat măsurile de transpunere în legislaţia naţională a Directivei UE privind mărcile.

România este singurul stat membru care nu a comunicat măsurile necesare transpunerii directivei, potrivit unui comunicat de presă.

Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislaţia naţională până la 14 ianuarie 2019. Ţării noastre i-a fost transmis un aviz motivat, iar aceasta a avut la dispoziţie un termen pentru a răspunde.

ADVERTISING

Deşi României i-a fost acordată o prelungire a termenului de răspuns la avizul motivat, nu a comunicat măsurile de transpunere.

Prin urmare, Comisia a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz, mai transmite sursa citată.

Ce face Directiva mărcilor

Directiva privind mărcile a actualizat şi a simplificat cadrul juridic al Uniunii în materie de mărci. Aceasta a introdus o serie de modificări semnificative în ceea ce priveşte dreptul material al mărcilor UE, cum ar fi:

- o nouă definiţie a mărcii, adaptată la era digitală;

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

- noi motive de respingere a cererilor de înregistrare şi noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit.

Directiva a introdus, de asemenea, dispoziţii procedurale pentru armonizarea procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE, luând ca reper sistemul mărcilor UE.

Iată integral Directiva UE 2015/2436 de apropiere a legislațiilor statelor membre cu privire la mărci


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇