Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie. Suntem singurii din UE care n-am transpus Directiva pentru mărci

Comisia Europeană trimite România în faţa Curţii de Justiţie. Suntem singurii din UE care n-am transpus Directiva pentru mărci

Comisia Europeană (CE) a decis, joi, să trimită România în faţa Curţii de Justiţie şi a solicitat sancţiuni financiare, din cauză că ţara noastră nu a comunicat măsurile de transpunere în legislaţia naţională a Directivei UE privind mărcile.

România este singurul stat membru care nu a comunicat măsurile necesare transpunerii directivei, potrivit unui comunicat de presă.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Statele membre au fost obligate să transpună directiva în legislaţia naţională până la 14 ianuarie 2019. Ţării noastre i-a fost transmis un aviz motivat, iar aceasta a avut la dispoziţie un termen pentru a răspunde.

Deşi României i-a fost acordată o prelungire a termenului de răspuns la avizul motivat, nu a comunicat măsurile de transpunere.

Prin urmare, Comisia a decis să sesizeze Curtea de Justiţie a UE cu privire la acest caz, mai transmite sursa citată.

Ce face Directiva mărcilor

Directiva privind mărcile a actualizat şi a simplificat cadrul juridic al Uniunii în materie de mărci. Aceasta a introdus o serie de modificări semnificative în ceea ce priveşte dreptul material al mărcilor UE, cum ar fi:

- o nouă definiţie a mărcii, adaptată la era digitală;

- noi motive de respingere a cererilor de înregistrare şi noi norme privind mărfurile contrafăcute în tranzit.

Directiva a introdus, de asemenea, dispoziţii procedurale pentru armonizarea procedurilor privind mărcile în toate statele membre ale UE, luând ca reper sistemul mărcilor UE.

Iată integral Directiva UE 2015/2436 de apropiere a legislațiilor statelor membre cu privire la mărci


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!