Coaliția discută marți noile măsuri împotriva creșterii prețurilor la curent și gaze, după 1 aprilie

Coaliția discută marți noile măsuri împotriva creșterii prețurilor la curent și gaze, după 1 aprilie

Liderii partidelor din coaliția de guvernare vor discuta, în ședința de marți, pachetul de măsuri care să protejeze în continuare toate categoriile de consumatori de energie și după 1 aprilie, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

„Au fost analizate efectele măsurilor în vigoare și pachetele de sprijin pentru toate categoriile de consumatori pentru perioada următoare.

Pentru măsurile deja active, beneficiarii mecanismului de plafonare și compensare a facturilor de furnizare a energiei electrice pot solicita în continuare, fiind considerați a fi încă în termen, recalcularea facturilor pentru furnizarea energiei electrice și a gazelor naturale începând cu luna noiembrie 2021”, a declarat Dan Cărbunaru, după întâlnirea de la Palatul Victoria pe tema gestionării efectelor creșterii prețurilor la energie.

ADVERTISING

El reamintește că Guvernul a demarat plățile către furnizorii de gaze și energie electrică, în conformitate cu mecanismul de compensare stabilit de cadrul legal.

„În privința pachetului de măsuri care să protejeze în continuare toate categoriile de consumatori și după data de 1 aprilie, când vor expira actualele măsuri.

Acest set de măsuri va fi prezentat și analizat în ședința de coaliție de mâine (marți - n.red.)”, conchide Cărbunaru.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇