Cîţu: Măsurile Guvernului din starea de urgenţă au menţinut puterea de cumpărare pentru toţi românii

Cîţu: Măsurile Guvernului din starea de urgenţă au menţinut puterea de cumpărare pentru toţi românii

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, spune că reprezentanţii PSD care au avansat ”scenarii apocaliptice prin care încercau decredibilizarea României” trebuie să ceară scuze public românilor. El suține că datele oficiale au confirmat că măsurile luate de Guvern în starea de urgenţă ”au menţinut puterea de cumpărare pentru toţi românii”.

”Ciolacu trebuie să-şi ceară scuze românilor! Datele oficiale confirmă: măsurile Guvernului luate la timp în perioada de stare de urgenţă au menţinut puterea de cumpărare pentru toţi românii”, afirmă Florin Cîţu, luni, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISING

El citează date de la INS conform cărora ”În luna mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât că serie brută cu 18,5%, cât şi că serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 20,2%. În perioada 1.I-31.V.2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-31.V.2019 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%, respectiv cu 0,6%."

ADVERTISING

Scenariile au fost spulberate de realitate

”Date oficiale pe care nu le poate contesta nimeni. Acum nu mai există dubii. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie. Socialiştii lui Ciolacu trebuie să recunoască această realitate. Mai mult, socialiştii, toţi, trebuie şi să ceară scuze public românilor pentru că în perioada de stare de urgenţă au promovat scenarii apocaliptice prin care încercau destabilizarea României. Dacă nu se ascundeau în spatele declaraţiilor politice, majoritatea psd-iștilor erau astăzi la puşcărie”, adaugă Cîţu.

ADVERTISING

El susţine că scenariile ”găştii lui Ciolacu” au fost spulberate de realitate, în timp ce el a avut dreptate.

”Domnule Ciolacu, daca vrei să mai ai un cuvânt credibil în politica din România, cere-ţi scuze public românilor pentru acele mizerii promovate în timpul stării de urgenţă”, cere Cîţu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇