Chinezii se înghesuie să plătească 400 de dolari pentru o cutie de crabi păroși

Chinezii se înghesuie să plătească 400 de dolari pentru o cutie de crabi păroși

Chiar dacă economia chineză suferă de pe urma Covid-19, pandemia a fost o veste bună pentru proprietarii de ferme de acvacultură care cresc crabi păroşi, în condiţiile în care consumatorii înstăriţi care nu au mai putut face shopping la Paris sau Milano s-au reorientat spre produsele de lux de pe piaţa internă.

În mod normal, mulţi chinezi oferă crabi păroşi drept cadou rudelor, clienţilor importanţi sau oficialilor guvernamentali, transmite Bloomberg.

Acest gen de delicatesă culinară costă până la 2.700 de yuani (400 de dolari) pentru o cutie de opt crabi şi poate fi cumpărată numai toamna, timp de câteva săptămâni.

ADVERTISING

"Aproape toţi crabii păroşi din bazinele noastre au fost rezervaţi, mult mai repede decât anul trecut", spune Ma Mingjun, care deţine o fermă de acvacultură în apropiere de Shanghai.

Potrivit firmei de consultanţă AskCI Consulting, anul trecut cererea pentru crabi păroşi în China s-a ridicat la aproximativ 120 miliarde yuani, iar în acest an este prognozată să urce la 150 de miliarde yuani.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, cel mai bine vândut sortiment în acest an ar urma să coste 1.600 de yuani pentru o cutie, dublu faţă de 800 de yuani în 2019.

Vânzările au crescut

Aceasta delicatesă culinară este unul dintre multele produse costisitoare ale căror popularitate a crescut în China. Producătorii de articole de lux LVMH, Kering SA şi Estee Lauder Cos. au raportat o creştere de aproape 50% a vânzărilor în China, în al doilea trimestru, iar magazinele duty-free din provincia sudică Hainan au raportat o creştere de 167% a vânzărilor cu prilejul zilei naţionale, aniversată în octombrie.

ADVERTISING

Unul dintre motive este şi interdicţia de călătorie care a obligat turiştii chinezi să aleagă destinaţii locale, susţine Xu Ruyi, analist la firma de consultanţă Mintel Group.

"Mulţi chinezi înstăriţi care obişnuiau să cumpere agresiv în străinătate fac acum cumpărături de pe piaţa locală. Consumatorii cu venituri mari sunt mai rezistenţi în perioadele de incertitudini economice şi mai dispuşi să cheltuie pentru ceva care le face plăcere, ca o recompensă pentru un an dificil", susţine Xu Ruyi.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇