Ce trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi o firmă de organizare de evenimente în aer liber

Ce trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi o firmă de organizare de evenimente în aer liber

Dacă dorești să îți deschizi o firmă care să se ocupe de organizarea petrecerilor în aer liber ar fi indicat să-ți întocmești un plan de afaceri care să cuprindă câteva elemente esențiale. Întocmirea unui plan de afaceri coerent nu ar trebui să fie un impediment sau un o sarcină care să-ți  provoace stres. Cu o planificare atentă și pregătirile potrivite, te poți asigura că firma ta de organizare de evenimente în aer liber poate avea un real succes în orașul tău. 

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să îți deschizi o firmă de organizare de evenimente în aer liber!

În primul rând, trebuie să te decizi asupra locației. Mai exact, ce fel de locație dorești să pui la dispoziția persoanelor care doresc un eveniment organizat de firma ta. Poți să faci un contract de închiriere a unui local cu terasă, cu toate facilitățile deja incluse, sau dacă vrei să optezi pentru o locație mai boemă, cum ar fi o plajă sau o pădure, ar fi indicat să te interesezi de condițiile de închiriere la autoritățile locale. Dacă optezi pentru prima variantă, ai deja toate facilitățile incluse, deci ai mai puțină bătaie de cap. Însă, dacă vrei ca petrecerile firmei tale să rămână în memoria invitaților, poți încerca organizarea petrecerilor într-un spațiu de vis, care necesită o amenajare și o planificare minuțioasă. Dacă optezi pentru ultima variantă, trebuie să te asiguri că faci rost de câteva facilități cheie, cum ar fi toalete ecologice cu spațiu pentru spălarea mâinilor, unul sau mai multe generatoare de curent electric și, evident, mobilier de exterior.

ADVERTISING

 Pentru toaletele ecologice ar fi indicat să iei legătura cu o firmă specializată în domeniu care îți poate face o ofertă în funcție de nevoile firmei tale de organizat evenimente sau, dacă îți dorești o amenajare pe termen lung al unei grădini sau păduri pe care o ai în proprietate sau ai închiriat-o pe firmă, poți încerca construirea unor toalete cu costuri reduse. Generatorul sau generatoarele le poți închiria sau achiziționa. Cel mai rentabil pe termen lung, ar fi să achiziționezi un astfel de utilaj de pe internet. De exemplu, pe rosolar-shop.ro găsești generatoare potrivite pentru orice tip de activitate la prețuri rezonabile. Generatoarele de curent electric sunt soluția perfectă pentru alimentarea tuturor petrecerilor pe care le organizezi în aer liber, deoarece asigura o alimentare fiabilă și continuă cu energie electrică. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În al doilea rând, trebuie să te asiguri că firma ta sau firma cu care colaborezi  are suficient personal pentru servire și persoane angajate pentru divertismentul petrecerii tale. Dacă bugetul firmei tale îți permite, poți să angajezi un DJ profesionist sau o trupă live. 

În cele din urmă, trebuie să te asiguri că dispui de servicii de catering potrivite evenimentului. Dacă ai la dispoziție un buget mai mic, poți să optezi pentru un serviciu de tip bufet cu mâncăruri simple, cum ar fi sandvișuri, salate și fructe. Dacă ai mai mulți bani la dispoziție, poți să angajezi un furnizor de astfel de servicii care să se ocupe de acest aspect pentru compania ta.

ADVERTISING

Domeniul organizării de evenimente poate fi destul de complicat pentru tinerii antreprenori, însă, cu un plan bine pus la punct, atât compania ta cât și tu vă puteți bucura de un real succes și de petreceri frumoase și profitabile!