Ce trebuie să faci pentru a-ți deschide un cont bancar

Ce trebuie să faci pentru a-ți deschide un cont bancar

Atunci când îți deschizi un cont bancar la o sucursală sau exclusiv online, poate fi necesar să furnizezi instituției financiare documente specifice sau să îndeplinești anumite cerințe de eligibilitate. Anumite tipuri de conturi, cum ar fi un cont curent pentru studenți, pot necesita documente suplimentare care să dovedească statutul utilizatorului. Este important să înțelegi aceste cerințe înainte de a deschide orice tip de cont bancar.

În plus față de documentele de identificare, poate fi necesar să depozitezi o sumă minimă la deschiderea unui cont bancar. Această sumă este cerută de instituții în avans pentru a activa un cont de economii sau un depozit bancar.

ADVERTISING

Poți deschide un cont bancar urmărind câțiva pași:

Alegi o instituție bancară

Poate dorești să iei în considerare caracteristicile, beneficiile, avantajele, locațiile sucursalelor și ATM-urilor și tipurile de conturi oferite de banca aleasă, precum și orice taxe lunare aplicabile pentru diferite servicii și orice alte comisioane care se pot aplica înainte de a-ți deschide contul bancar.

Verifici care sunt documentele pe care trebuie să le furnizezi

Vezi care sunt cerințele de eligibilitate ale băncii în ceea ce privește deschiderea unui cont curent sau de economii. De exemplu, pentru majoritatea conturilor, trebuie să ai cel puțin 18 ani și să fii domiciliat sau rezident în România. În cazul conturilor curente pentru  tinerii, prezența unui părinte sau unui tutore legal poate fi necesară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, va trebui să furnizezi o copie a cărții de identitate pentru deschiderea unui cont bancar online sau să prezinți documentul în original dacă mergi la o sucursală a băncii.

Alege contul bancar potrivit pentru tine

Înainte de procesul de aplicare propriu-zis, poți alege între diferite tipuri de produse bancare, cum ar fi un cont curent, un cont de economii sau chiar ambele. Vezi care sunt caracteristicile, condițiile și avantajele fiecărui cont și alege varianta potrivită pentru nevoile tale financiare.

Începe procesul de aplicare

După ce ai ales instituția financiară și tipul de cont, vizitează website-ul băncii sau sucursala locală pentru a afla mai multe despre procesul de aplicare. De asemenea, asigură-te că ai toate informațiile la îndemână pentru a completa solicitarea.

ADVERTISING

Utilizează-ți contul

Dacă ai urmat toți pașii anteriori, ar trebui să ai un cont bancar nou deschis în numele tău. Ar trebui să fie gata de utilizare în câteva minute până la câteva zile, în funcție de produsul ales. De exemplu, dacă ți-ai deschis pentru prima dată un cont curent, va trebui să aștepți să ți se livreze cardul fizic pentru a-l activa. În cazul OTP Bank, dacă îți deschizi cont online, ai și card virtual și poți începe să îl utilizezi imediat dupa activare.

Pentru a profita la maxim de contul tău bancar, asigură-te că poți accesa diferite funcții care te ajută să-ți gestionezi eficient banii. Prin deschiderea online a pachetului OTP Lejer, beneficiezi de:

  • ZERO comision pentru administrarea conturilor curente;
  • ZERO comision pentru emiterea si administrarea cardului de debit;
  • ZERO comision la orice tip de incasare, inclusive salariu;
  • ZERO costuri la retragerea numerarului de la orice ATM din România și pentru două retrageri numerar, pe lună, de la orice ATM din străinătate;
  • ZERO costuri la plata cu mobilul prin aplicația de mobile banking.
  • Plata facturilor online;
  • Verificarea extrasului bancar în format pdf.;
  • Alerte informative prin SMS sau e-mail legate de soldul contului

Procesul de aplicare pentru un nou cont bancar este destul de rapid. De obicei, poți aplica online în doar câteva minute. În persoană, acest proces poate dura mai mult în funcție de traficul din sucursală. De asemenea, poate dura câteva zile până când banca verifică informațiile și emite cardul fizic pentru activarea contului.