Casă la roșu sau locuință la cheie? Ce să alegi

Moving,House,,Relocation.,Man,Hold,Key,House,Keych

În momentul în care îți dorești să achiziționezi o locuință nouă, una dintre primele decizii importante pe care trebuie să le iei este dacă să optezi pentru o casă la roșu sau pentru o locuință la cheie. Ambele variante vin cu avantaje și dezavantaje distincte, iar alegerea depinde de mai mulți factori. Descoperă în continuare câteva informații care să te ajute să alegi.

Casă la roșu vs casă la cheie: diferențe, avantaje și dezavantaje

Începem prin detalierea unei case la roșu întrucât „la roșu” reprezintă prima etapă de construcție a unei locuințe. Așadar, o casă la roșu reprezintă o locuință nefinisată care, în general, dispune doar de fundație, structură de rezistență, zidărie și acoperiș. Nu are tâmplărie, instalații electrice sau instalații sanitare.

ADVERTISING

Deși acest nivel de finisare pare la prima vedere un dezavantaj, acest aspect oferă avantajul unei amenajări personalizate, în funcție de dorințele și nevoile fiecărui proprietar. În același timp, și prețul unei case la roșu poate fi mai avantajos. Astfel de case sunt mai ieftine decât locuințele la cheie, însă, cu toate acestea, necesită și investiții ulterioare pe care noul proprietar trebuie să le facă pe cont propriu, pentru că nu se va putea muta imediat după recepția casei la roșu. De aceea, aceste două aspecte din urmă pot fi considerate ca dezavantaje dacă îți dorești să te muți imediat.

ADVERTISING

Spre deosebire de casele la roșu, dacă alegi o locuință la cheie vei putea să te muți imediat după achiziție, fără să fie nevoie de investiții suplimentare. Motivul este simplu: locuințele la cheie sunt finisate și dotate cu toate elementele necesare unei vieți moderne: de la electrocasnice la piese de mobilier și chiar decorațiuni. Totuși, din acest motiv, prețul acestora este mai ridicat, dar poți să ți-l permiți prin credite ipotecare. Ține cont că s-ar putea să fie mai dificil să îți găsești o locuință care să se potrivească la perfecție cu nevoile tale.

ADVERTISING

Ce să iei în considerare înainte de achiziție

Ca să te asiguri că faci cea mai bună alegere, pe lângă stadiul de finisare al locuinței, iată ce alte aspecte să mai iei în considerare:

  • Zona în care dorești să te muți. Aici trebuie să ții cont de planurile pe termen lung pe care le ai și să analizezi ofertele din zona respectivă. De exemplu, dacă îți dorești să te muți într-o zonă liniștită, la periferia orașului, unde se vând doar case la roșu, atunci ai putea să te gândești să faci un compromis și să cumperi o locuință în acest stadiu de construcție și să realizezi tu investițiile necesare ulterior.
  • Dimensiunea locuinței. Dacă te muți singur, atunci ai putea să alegi o locuință la cheie, care poate fi și un apartament. Acesta va fi mult mai ușor de întreținut pe viitor și nu implică toate responsabilitățile pe care le-ai avea la o casă care are și curte. Dacă, în schimb, îți dorești o locuință mare, pentru familie, atunci poți să te îndrepți spre o casă la roșu pe care să o finalizați în funcție de nevoile voastre.
  • Timpul disponibil. Dacă vrei să te muți imediat, atunci o casă la cheie poate fi cea mai potrivită opțiune pentru tine, în timp ce o casă la roșu necesită mai mult timp și efort până să ajungi în momentul mutării.

În concluzie, decizia între o casă la roșu și una la cheie este una personală și trebuie luată în funcție de nevoile, preferințele și posibilitățile fiecărui cumpărător. Totuși, ține cont și de informațiile din acest articol ca să te asiguri că iei decizia corectă.

Sursă foto: Shutterstock