Care sunt pașii necesari pentru accesarea unui credit IFN

Care sunt pașii necesari pentru accesarea unui credit IFN

IFN-urile sunt companii reglementate de BNR, care oferă împrumuturi rapide, indiferent de nevoile care impun accesarea. Orice persoană trece la un moment dat printr-o perioadă de instabilitate financiară. Alteori, ne dorim să investim în dezvoltarea noastră sau în confort, dar nu avem banii necesari. Este firesc să căutăm modalități de a ne finanța, iar împrumutul este deseori singura opțiune. 

Familia și prietenii nu ne pot sprijini mereu, iar alteori nu ne dorim ca ei să știe că avem nevoie de bani. IFN-urile oferă împrumuturi până la o anumită limită, în condiții de confidențialitate maximă, astfel că poți obține banii necesari rapid, fără ca alte persoane să știe. Descoperă în continuare care sunt pașii necesari pentru accesarea unui credit IFN.

ADVERTISING

Stabilirea sumei necesare

Înainte de a accesa un credit IFN online, fă-ți bine calculele pentru a stabili care este suma de care ai nevoie. De asemenea, ține cont de veniturile tale, pentru a fi sigur că poți returna împrumutul. Chiar dacă IFN-urile îți cer detalii despre câștigurile tale înainte de a-ți acorda creditul, este bine să-ți faci tu calculele, pentru a te asigura că returnarea banilor nu va fi o problemă. 

Compararea costurilor creditelor

Înainte de a alege un IFN, compară costurile pe care împrumutul tău le presupune. Pe lângă rate, trebuie să plătești dobândă și, în funcție de IFN, o anumită sumă ca taxă de analiză a dosarului. Alege cea mai bună ofertă și accesează pagina de înscriere a IFN-ului respectiv.

ADVERTISING

Înregistrarea

Înainte de a solicita un credit, trebuie să îți faci un cont de utilizator pe site-ul IFN-ului ales. Înscrierea este rapidă și presupune completarea unui formular cu date personale. De obicei ți se solicită:

  • numele și prenumele
  • numărul de telefon
  • adresa de email
  • CNP-ul
  • seria și numărul actului de identitate
  • adresa

Creezi și o parolă pentru cont, apoi înscrii informații despre venituri și înregistrezi cardul. După ce datele introduse sunt verificate și validate, trebuie să încarci documentele solicitate. De obicei, ai nevoie doar de o copie a actului de identitate și un extras de cont pe 1-3 luni de la banca unde încasezi salariul sau altă formă de venit. 

ADVERTISING

Completarea cererii de creditare și încheierea contractului

Cererea de creditare este un document prin care îți exprimi dorința de a solicita un împrumut. Trebuie să o completezi cu informațiile necesare, ca valoarea creditului și termenul de rambursare. De asemenea, trebuie să confirmi că ai înțeles și ești de acord cu termenii și condițiile creditului. În momentul în care ai finalizat cererea de creditare, contractul se generează automat și împrumutul este aprobat. Prin încheierea contractului, IFN-ul se obligă să transfere banii solicitați în contul tău. 

Transferul banilor

Decizia de aprobare se comunică prin SMS sau email, imediat sau în câteva minute. După ce ai completat cererea și ai încheiat contractul cu IFN-ul, primești banii în cont. Transferul se face imediat, dacă între IFN și bancă există o colaborare, sau în cel mult 2 zile, dacă nu există un astfel de parteneriat. 

Din momentul în care primești banii în cont începe perioada stipulată în contractul de creditare. Pe durata acesteia trebuie să-ți îndeplinești obligațiile acceptate prin semnarea contractului. Mai exact, trebuie să rambursezi creditul la data stabilită, în aceeași monedă în care ai primit împrumutul. Dacă data de rambursare este într-o zi nelucrătoare, atunci se amână până în prima zi lucrătoare. IFN-uri permit înapoierea banilor anticipat, fără costuri din partea ta, așa că, dacă îți permiți, poți scăpa de grija creditului mai devreme.

Obținerea unui credit IFN presupune câțiva pași ușor de parcurs. În câteva minute, poți obține suma de bani de care ai nevoie.