Care sunt domeniile preferate ale tinerilor și cum se pot angaja în această toamnă

NextGen-1

Luna septembrie debutează cu numeroase oportunități de carieră pentru studenți și proaspăt absolvenți din România care își doresc să facă primii pași spre viitoarea lor carieră.

Internship&Trainee Marathon aduce în atenția tinerilor din toate centrele universitare din țară cele mai noi programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level.

În perioada septembrie-decembrie, evenimentul se va desfășura online și poate fi accesat de orice candidat care deține un cont și un CV pe portalul de carieră Hipo.ro.

Internship&Trainee Marathon, parte a platformei NextGen, este cel mai mare proiect național online conceput pentru a promova cele mai actuale programe de internship, trainee, graduates, stagii de practică și joburi entry-level către studenții și prospăt absolvenți din marile universități.

ADVERTISING

Samsung, L'Oreal Romania și Hewlett Packard Enterprise au confirmat deja participarea la cel mai mare marathon de programe pentru tineri.

Pe parcursul celor 32 de săptămâni, Internship&Trainee Marathon oferă candidaților accesul la peste 2000 de oportunități de carieră din peste 250 de companii de renume, dintre care putem aminti: JTI, BAT, ING, Ursus, Heidelberg, P&G, E.ON, Ubisoft, Asseco, Coca-Cola HBC, ADP Romania, Metro Cash&Carry, Jacobs, Veeam, HP. Inc, Philip Morris, Unilever, L’Oreal Romania, Cofco International, Vodafone Shared Services.

În această primăvară, Catalyst Solutions a lansat studiul Generației Z care și-a propus să creeze un mediu favorabil pentru a înțelege nevoile studenților sau ale absolvenților în ceea ce privește dezvoltarea carierei, a preferințelor și a așteptărilor salariale pentru programele dedicate lor.

ADVERTISING

Conform studiului Generației Z, peste 52% dintre tinerii între 19-25 de ani utilizează Hipo.ro pentru a aplica la programe de internship/trainee/management trainee/joburi entry-level.

Ce fel de programe își doresc tinerii să urmeze?

Conform studiului, tinerii tind să înceapă să se gândească la carierele lor viitoare încă din primul an de facultate, astfel aceștia aleg să urmeze diferite programe menite să ușureze primii pași în cariera lor.

Rezultatele studiului arată că în primii doi ani de facultate, majoritatea tinerilor aleg programe de internship, joburi part-time sau stagii de practică. Același lucru este valabil și pentru studenții din ultimii doi ani de facultate.

ADVERTISING

În cazul studenților de masterat, a reieșit că primele lor trei preferințe în ceea ce privește cariera sunt: implicarea intr-un program de internship, să aibă un job full-time sau unul part-time.

În cele din urmă, cei mai mulți absolvenți de facultate și master au deja un job full-time, dar există încă mulți dintre aceștia care preferă un program de internship sau un job part-time.

NextGen-2

În ce domenii își caută tinerii un program/job entry level?

Conform studiului Generației Z, în procent de 23%, tinerii iau în considerare domenii precum Marketing/Publicitate și IT Software atunci când aplică pentru un program sau job entry level.

Pe următoarea poziție în topul preferințelor tinerilor se situează domeniile Resurse Umane și Inginerie, urmate de Management, IT Hardware, Vânzări, Administrativ, Design etc.

Generația Z a dovedit încă o data că este formată din tineri creativi, ambițioși și determinați atunci când vine vorba despre viitoarea lor carieră, astfel Internship&Trainee Marathon oferă o gamă diverisifcată de oportunități de carieră pentru a acoperi nevoile tuturor candidaților care caută un program de internship sau un job entry level, în perioada septembrie-decembrie.

NextGen-3

Companiile care au deschise astfel de programe și doresc să se implice în dezvoltarea profesională a tinerilor, ne pot contacta la adresa de e-mail: angajatori@catalyst.ro.

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 14 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

  • www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, care are loc la nivel național în București, Timișoara, Constanța, Ploiești, Pitești, Craiova și online, pe www.hipo.ro;
  • DevTalks, eveniment care reunește 2.000 de profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 250 de tineri români;
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum și așteptările pe care candidații le au de la aceștia.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇