BMW investește în România. Va înființa un centru de software în care vor lucra mii de oameni

BMW investește în România. Va înființa un centru de software în care vor lucra mii de oameni

BMW Group investește în România și va înființa un centru de software. Compania germană şi NTT DATA Romania au semnat un acord pentru înfiinţarea unui joint-venture (JV) în România. Contractul este supus revizuirii şi aprobării de către autorităţile relevante.

Joint-venture-ul va fi înfiinţat la Cluj-Napoca și se preconizează că va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori de software până la sfârşitul anului 2024 şi intenţionează să crească la câteva mii de angajaţi până în 2027, se arată într-un comunicat transmis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Noua locaţie din România are scopul de a sprijini BMW Group IT în Europa şi de a dezvolta proiecte şi inovaţii IT pentru producţie, dezvoltare, resurse umane, vânzări şi servicii financiare BMW.

"Cu NTT DATA, ne bazăm pe un partener puternic care are o reţea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică şi ne permite să dezvoltăm competenţe software suplimentare într-un ritm accelerat şi într-o manieră ţintită. În colaborare cu companii precum NTT DATA, putem stabili huburi IT puternice şi, prin urmare, putem oferi un răspuns la deficitul de experţi IT", a declarat Alexander Buresch, director IT executiv şi vicepreşedinte executiv al BMW Group IT.

ADVERTISING

"Sunt extrem de încântă să anunţ planurile noastre de a deschide împreună cu BMW Group un nou centru de dezvoltare software în Cluj-Napoca. Această colaborare îşi propune să sprijine producătorul auto în misiunea sa de transformare digitală.", declară Maria Metz, CEO al NTT DATA Romania.

BMW Group şi NTT DATA colaborează într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Semnarea contractului de joint-venture marchează următorul pas important în acest parteneriat, se mai arată în comunicat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇