Beneficii pentru angajați: ce trebuie să ofere companiile pentru un colectiv împlinit

Beneficii pentru angajați: ce trebuie să ofere companiile pentru un colectiv împlinit

În timpul procesului de căutare a unui loc de muncă, angajații se concentrează într-o mare măsură pe oportunitățile oferite de companii. Pentru a putea atrage candidații ideali, companiile au puterea de a stabili un pachet de beneficii care să atragă noi angajați și să-i fidelizeze pe cei vechi.

Iată câteva idei care pot fi implementate cu ușurință de către angajatorii interesați de bunăstarea colectivului:

Compensații și beneficii pentru sănătate

Angajații își doresc să fie plătiți corect pentru munca lor, să aibă oportunități de creștere salarială în funcție de performanțe și de timpul petrecut în companie. De asemenea, sprijinul sănătății angajaților poate fi promovat cu ajutorul pachetelor de asigurări de sănătate privată sau prin compensații care să aibă în prim plan acest aspect.Un exemplu potrivit poate fi ajutorul pentru diverse intervenții, precum implanturi dentare, care implică o cheltuială semnificativă. Aceste cheltuieli pot fi acoperite și din compensații oferite de companii, precum al 13-lea salariu sau bonusuri de performanță.

ADVERTISING

Timp liber și flexibilitate

Fiecare angajat își dorește să cultive un echilibru între viața profesională și cea personală, iar beneficiile precum zilele libere plătite și programul de lucru flexibil permit acest lucru. De asemenea, posibilitatea de a lucra de acasă sau de a avea un program de lucru mai scurt poate fi benefică pentru angajați.

În special după perioada marcată de pandemia de coronavirus, companiile și-au schimbat politica de lucru, iar atenția asupra conceptului de wellness trebuie să ajungă în prim plan. Companiile pot oferi mai multă flexibilitate celor care au nevoie de aceasta și un mediu de lucru potrivit pentru cei care preferă munca de la birou, după un program fix.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dezvoltarea personală

Abilitățile și pasiunile angajaților se dezvoltă constant, iar aceștia au nevoie de o cultură la locul de muncă prin care să le fie încurajate inițiativele, originalitatea și dorința de a crește. Companiile trebuie să ofere oportunități de formare, dar și o cale de a avansa pe scara ierarhică.

De asemenea, angajații pot fi fidelizați cu ajutorul programelor pentru câștigarea unor noi abilități, mai ales dacă își doresc să avanseze într-un departament diferit în aceeași companie.

ADVERTISING

Mediu confortabil și modern

Beneficiile care pot fi oferite colectivului includ și amenajarea unui spațiu de lucru modern, care promovează o stare de sănătate ideală, atât fizic, cât și psihic. Angajații își doresc să lucreze într-un mediu plăcut, care îi face să se simtă confortabil. Companiile pot investi în facilități și echipamente moderne, de la mobilier ergonomic, prietenos cu nevoile angajaților din timpul orelor de muncă.

Decorul care include piese de mobilier pentru relaxare, de la fotolii la canapele, cât și textile precum covoarele în culori calde, îi aduce pe angajați mai aproape de starea de acasă. Un mediu productiv este unul aerisit, cu un plan care încurajează munca în echipă, mai degrabă decât izolarea fiecărui angajat la biroul său personal.

Beneficiile oferite de companii contribuie la o cultură de lucru pozitivă și motivantă și la o performanță mai bună a companiei. În același timp, scopul final al acestora este de a proteja angajații și de a-i încuraja constant.